Nyårsresumé

Tankar/känslor / Permalink / 0

Gott nytt år! Jag skrev en lista på Instagram med saker jag gjort under 2018, jag kopierar den hit tänkte jag.

 

Jag har bland annat:

- slutfört två författarkurser

- skrivit en hel bok

- fått en ny vän som nu står mig väldigt nära

- fått en ny medicin som tagit bort nästan all min ångest

- slutat självskada

- nästan gått klart en hel kurs i psykiatri på universitet

- gått till Espresso House ungefär tusen gånger

- kommit närmre min mamma

- blivit vegetarian igen (och var vegan i tre månader)

- lärt mig virka igen

- färgat håret turkost och blått

- köpt ett gymkort och börjat träna regelbundet igen

- återupptäckt hur kul det är att laga mat från grunden

- genomgått en utredning och fått nya diagnoser

- gått in i väggen och återhämtat mig otroligt snabbt

- gått ner sexton kilo i vikt

- gått en kurs inför och gjort högskoleprovet för tredje gången och höjde mig med 0,15 sedan gången innan

- fått jättelånga naglar som jag sedan förstört igen

- inte varit långt ifrån att utveckla en ätstörning men tog mig ur det

- fått beviljat två år till från försäkringskassan

- dissocierat mer än någonsin men kanske också mindre än någonsin

- lärt mig vara ensam utan att få panik

- blivit av med självmordstankarna

- lyssnat på poetry slam live för första gången

 

Efter att jag läst igenom den här listan och jämfört med andra personers nyårsresuméer så känns det som att det händer väldigt mycket mer i mitt liv än andras. Eller så är andra inte lika öppna med vad som händer dem? Men jag tror att jag har ett ovanligt händelserikt liv, så har det alltid varit. Ändå tycker jag aldrig att det händer något, jag är nästan jämnt uttråkad och det senaste halvåret har jag ju dömt ut mitt liv som platt. Jag har inte ens skrivit ner allt i den där listan, jag har ju också sett på teater, varit på rave, skaffat en kontaktperson som jag sedan avslutat, börjat med boendestöd, varit på en liten kulturfestival där jag såg konserter och deltog i en poesiworkshop bland annat, varit på invigningen av Sörmlands museum, varit gästskribent på Instagramkontot om.dissociation och gått i arbetsterapi. Och så bloggandet.

 

Undrar vad nästa år har i beredskap? Det som är planerat är att jag ska avsluta arbetsterapin i slutet av januari (man får bara gå där i ett halvår, tiden går fort!), att jag ska få hjälp genom IPS att skaffa ett arbete, att jag ska plugga utvecklingspsykologi på 25% och eventuellt att jag ska få gå introkursen i MBT igen. Jo, och att jag ska bleka mitt hår igen. Funderar på att göra slut på de där färgburkarna med blått och turkost och sedan köpa vinröd färg. Såg en tjej på stan med den färgen och det såg så sjukt häftigt ut! Sedan tänker jag fortfarande att jag kanske ska börja plugga på heltid till i höst. Men jag är fortfarande lite osäker på om beteendevetenskap är helt rätt… Det är ju verkligen vad jag är intresserad av, men tänk om jag inte får något jobb efter?

 

Sedan ska jag väl sänka dosen på medicinen och om jag får tillbaka kreativiteten så ska jag i sommar tänkte jag börja redigera boken jag skrev förra året! Jag har också funderat mycket över dans och teater, saknar den delen av mitt liv. Tänker att jag kanske kan söka in till stans musikalsällskap? Då får jag ju både dans och teater. Jag tycker dock inte att musikal är jättekul… Men jag har inte så mycket att välja på och jag har ju gjort musikal förut och det var ju kul då trots allt. JO! Och så sa ju min sambo att vi kanske skulle kunna skaffa barn någon gång i år! Det är ju nästan det jag ser fram emot allra mest. Är så spänd, det kan hända när som helst nu alltså. Kommer fråga honom varje dag nu om just idag är dagen då han tycker att det är dags. Längtar så mycket!

 

Lite kuriosa från senaste dagarna; jag lånade den där boken om Kurt Cobain och det visade vara en samling fotografier från hans faktiska dagböcker, anteckningar och brev. Mycket är rätt värdelöst, som konsertupplägg, anteckningar från körkortslektioner och matlistor. Men en del är intressant, han skriver om hur han en gång låg på ett tågspår med två tunga cementklumpar som han lagt över bröstkorgen och benen och så kom tåget och han låg kvar men det visade sig gå på spåret bredvid. Efter det blev han rätt uppskrämd och bestämde sig för att försöka jobba på sitt mående, plus att han upptäckte att han började bli bra på gitarr och tänkte att han kanske kunde satsa på det. Han skrev också i ett ganska tidigt skede då de knappt fått stå på scen alls att det bara var en tidsfråga innan de blev superstora, han visste alltså. Han skrev också redan innan de blev stora att han hade bestämt sig för att han skulle dö ung av en överdos heroin för att han inte ville vara till besvär för närstående när han börjar bli äldre och behöver hjälp. Han fick i princip sin i vilja igenom, fast han dog kanske lite yngre än tänkt. Boken innehåller också teckningar och små seriestrippar som han ritat själv. Annan kuriosa är att det var kul att shoppa med mamma och vi hittade massor av fint till henne. Jag skulle prompt inte ha något men sedan jag råkade hitta två tröjor som var helt perfekta så efter att ha spenderat över en timme inne på Gina Tricot gav jag med mig köpte dem. Jag är supernöjd!

Bifogar lite bilder från igår också. Först ut, en inte så rund smörgåstårta. Tog bilden före vi la på ägg, avocado och på min sambos sida lax och räkor. Den blev inte så snygg därefter.
 
 
Efter maten gjorde vi irish coffee, fast med en nötlikör istället för whiskey. Blev supergott! Fast jag gillade inte riktigt at likören smakade mandelmassa.
 
 
 
 
TIll efterrätt hade vi saffrankladdkaka!
 
 
Till top