Träningsvärk

Tankar/känslor / Permalink / 0

Jag har suttit på Espresso House i en halvtimme och har druckit ungefär 10% av min americano. Eller kanske 15%. Tycker om söndagar för då har min sambo vilodag från gymmet. Dessutom är börsen inte öppen så han är inte upptagen bakom skärmar heller. På söndagar får vi tid att sitta och konversera med varandra och det är så trevligt. Han är verkligen min bästa vän, vi kan prata om allt. Och det blir aldrig ointressant, jag slutar aldrig att förvånas över hur mycket kunskap han har. Älskar min pojkvän! Det här är dessutom det längsta förhållande jag någonsin haft. I september passerade vi tre år tillsammans. Mitt näst längsta förhållande varade två år och elva månader. Och i slutet av den relationen var allting outhärdligt, det gick verkligen inte mer. Vi hade försökt och försökt att få det att fungera under flera års tid men det var alldeles för mycket som var skit. Vårt förhållande var ett ruckel som skulle kostat en förmögenhet att rusta upp. Det var helt enkelt inte värt det. Och han fick mig att tro att han var det bästa jag kunde få. Ha! Jag är glad att jag vågade misstro honom.

 

Efter över tre år i detta nuvarande förhållande så känns det fortfarande lika bra som i början. Jag är fortfarande ganska förälskad, inte som i början men ändå relativt. Vi bråkar aldrig och har aldrig tråkigt tillsammans. Vi lagar mat ihop, går och fikar tillsammans och promenerar nästan varje dag tillsammans till och från stan. Ibland badar vi tillsammans också, fast badkaret är rätt så trångt så det blir inte så ofta. Ibland träffar vi varandras familjer eller går ut och äter. Ibland går vi på olika evenemang som konserter, fester eller föreläsningar. Jag är så nöjd i den här relationen. Jag är så lycklig att jag har hittat honom. Och så har han så bra gener, vill verkligen att mina barn ska ha hans gener. Han är rolig, intelligent, frisk och både mentalt och fysiskt väldigt stark. Och så tror jag att han skulle bli en fantastisk pappa. Det kan inte bli mycket bättre.

 

Det är bara ett problem. Jag har fortfarande en helt obefintlig sexlust. Ska prata med min läkare om det på torsdag, äntligen. Men jag är så nervös. För jag tror att det är medicinen som gör det. Vilket å ena sidan gör det ganska enkelt att få bukt med problemet. Men å andra sidan är det också medicinen som får mig att vara såhär stabil mentalt. Det är ett svårt dilemma. Jag vet inte hur jag ska göra. Jag vet inte vilket som är mest värt att offra, sexlusten eller stabiliteten. Tänk om jag inte kan få båda? Vad gör jag då? Förmodligen kommer jag välja stabiliteten. För den har störst inverkan på mitt liv. Utan stabiliteten är jag funktionshindrad på alla plan. Sexlusten är bara ett plan. Men det känns sorgligt. Jag ger i så fall upp något ganska stort.

 

Nog om det. Det är som det är. Idag har jag sjukt mycket träningsvärk. Var på ett bodypump-pass igår på Nordic Wellness. Tyckte det var ganska kul ändå. Fast jag orkade inte genomföra alla övningarna, det var så hårt! Man tränar styrka helkropp med vikter. Men det är inte som när man tränar själv ute på gymmet att man kör tio repetitioner, fyra set och vilar en eller två minuter mellan varje. Man har i princip ingen vila över huvud taget, man är konstant igång. Det är några sekunder vila bara när man går från en låt till en annan. Det är väldigt lätta vikter men hur många repetitioner som helst. I början körde jag på 2,5 kg vikter, halvvägs igenom gav jag upp och körde med kroppsvikt och 1 kg där vikter var nödvändigt. Och jag orkade knappt lyfta det där enda kilot i slutet. Det var helt sjukt. Men som sagt ganska kul ändå! Tror jag ska gå igen.

 

Jag har tränat lite mer på sista tiden faktiskt. Eller jag har varit på två yogapass och nu detta. Varav det ena yogapasset bara var avslappning och stretch. Men ändå! Jag gjorde två yogapass hemma framför youtube också innan. Så det går bra på träningsfronten nu. Jag vill ju träna, jag tycker det är skönt att använda kroppen. Jag har bara inte tillräcklig motivation. Men jag gillade den här ledaren vi hade igår. Hon var inte sådär pushig som många är och säger åt en att böja benen djupare hela tiden. Lite peppande var hon förstås. Men hon såg ju hur jag kämpade och sa istället att det är okej att sänka vikterna eller köra på kroppsvikt om man inte orkar. Det tyckte jag var motiverande! Det gjorde att det kändes okej, som att jag var välkommen ändå. Trots att jag var så otränad. Synd att jag inte kan gå nästa lördag också. Men jag kommer ha kul ändå, för vi ska fira min lillebror! Och dagen innan ska jag se på teater i Stockholm med en vän. Ser så fram emot både och!

 

Och på torsdag nästnästa vecka ska jag träffa någon från IPS, stället som ska ordna en praktikplats åt mig. Det står för Individuell Placering med Stöd. De hjälper till hela vägen och är inte tidsbegränsade som i princip alla andra alternativ som kan hjälpa till att komma ut i arbetslivet. De finns kvar så länge jag behöver dem. Ska verkligen bli spännande att höra vad de har för förslag till arbetsplats för mig. Jag trivs ju ganska bra på Recreating men det är ju en väldigt anpassad miljö. Det skulle vara kul att testa en ”riktig” arbetsplats. Om det inte fungerar kan jag alltid fortsätta på Recreating. Om de lyckas hitta en ny arbetsgivare. De får ju inga pengar någonstans ifrån just nu. Deras samarbete med arbetsförmedlingen tog slut och försäkringskassan tycker att det är socialens ansvar med sysselsättning. Så nu är det upp till dem om de vill betala för praktikplatserna. Det tycker jag att de borde vilja för Recreating är så bra och omtyckt av många. Men det tar tid sådant här. Tycker det är så synd, för det har ju stressat alla som arbetar och arbetstränar där. Att inte veta om det kommer finnas kvar eller inte. Särskilt för dem som känner att de äntligen hittat ett ställe de trivs på. Bland annat jag själv. Jag trivs verkligen bra där. För första gången någonsin på en praktikplats.

 

Hur som helst. Mitt kaffe är kallt och jag var inte ens särskilt sugen idag. Har 20% kvar i koppen ungefär. Har suttit här i en och en halv timme nu, dags att avsluta. Ha en fin fortsatt dag!

Till top