Neutral

Tankar/känslor / Permalink / 0

Jag har börjat kopiera alla mina gamla blogginlägg och sparar i dokument på datorn i fall att något skulle hända med bloggen. Har i samband med det börjat läsa lite gamla inlägg. Första året la jag upp massor av bilder, nästan var annat inlägg kanske. Det var ju ganska trevligt så jag tog lite bilder idag som jag tänkte lägga upp. Det är tyvärr väldigt dåligt ljus i vårat kök dock så bilderna är lite suddiga och dålig färg. Men ändå. Kanske lättar upp lite när det inte bara är massor av text. Får se om jag orkar fortsätta ta bilder. Ikväll testar jag att göra en vegansk salami av vetegluten eller seitan som det också kallas. Receptet hittar ni här: http://www.awesomevegandad.com/tag/vegansk-salami/

 

Jag gör vitlökssalamin. Den är i ugnen just nu, så ni får kanske se en bild på det färdiga resultatet imorgon! Mina händer luktar gott i alla fall, jättemycket kryddor. Och i lördags bakade jag supergoda peanutbutter chocolatechip cookies efter ett recept från en vegansk facebookgrupp. Jag brukar inte gilla vanliga kakor särskilt mycket men de här är de absolut godaste kakorna jag någonsin ätit. Förmodligen. Kommer inte ihåg alla kakor jag någonsin ätit. Även om det inte är så jättemånga. Men jag kan inte komma ihåg allt jag stoppat i mig under tjugosex år. Receptet är:

 

2,5 dl vetemjöl

1 dl socker

1 dl ljus sirap

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

75 g rumsvarmt margarin

En stor nypa flingsalt (Fast jag tog vanligt salt)

En kaka mörk bakchoklad (hackad)

1 dl jordnötssmör

 

Blanda alla torra ingredienser. Ner med smör, sirap och allt annat. Blanda till en schysst deg. Forma på plåt och grädda i ca 10-13 minuter på 175 grader.

 

Minns tyvärr inte vad hon hette som la upp receptet. Men jag upprepar: GODASTE KAKORNA NÅGONSIN. Blev några över så jag ska testa att smula ner en och äta till glass. Kanske med hemgjord chokladsås till också. Har haft sjuka cravings efter Ben n Jerry de senaste dagarna. Särskilt Karamel sutra. Så jobbigt att den inte är vegansk. Har nästan funderat på att äta en i alla fall, men än har jag inte fallit för suget. Ska testa göra det här med kakorna och chokladsåsen och se om det kan stilla begäret något. Det blir ju nästan lite som en Ben n Jerry. Har testat en av Ben n Jerrys veganska glassar, den med jordnötssmör men blev sjukt besviken. Den var torr och smakade för mycket salt. Jättetråkigt. Kanske ska testa chocolate fudge-glassen någon gång, den är kanske bättre. Men de är ju så dyra och jag vill inte bli besviken igen.

 

Började skriva på en ny bok idag. Eller jag hittade en första boksida på en den första boken jag någonsin försökte skriva, 2014 var det. Jag hade lagt upp den i bloggen. En fantasybok. Jag har ingen aning om vad den ska handla om utan har hittat på allt eftersom jag skrivit. Det blir förmodligen ingenting som jag kommer kunna sälja men jag känner att jag måste göra något med min tid. Jag vet att budskapet med boken i alla fall ska vara att det inte lönar sig att begå självmord. Eller att det finns en mening med livet. Något i den stilen.

 

Så. Nu är jag tillbaka från att ha ätit middag. Det blev bröd bara. Danskt rågbröd med Naturli, det godaste veganska ”smöret”. Och blomkål, broccoli och körsbärstomater. De senaste halvåret eller så har jag och min sambo gjort skålar med grönsaker varje kväll faktiskt. De första månaderna blev det oftast tomat, gurka och paprika. Nu de senaste veckorna har vi gått över till mest broccoli och tomat. Verkligen lyxigt med körsbärstomater varje kväll. Det är ju så gott!

 

Träffade ju förresten min terapeut igår och tog upp än en gång att jag tror att jag faktiskt inte uppfyller kriterierna för något personlighetssyndrom alls. Hon har ju inte velat ta bort diagnoserna och den här gången lyckades hon faktiskt övertala mig om varför. Vet inte varför hon inte bara sa det från början. Men det är såhär med personlighetsstörningar att de sitter ju ganska djupt. Det är ju en del av personligheten och utvecklas under tonåren för att sedan bli fast integrerat. Och det är inte så lätt att bli av med. Man kan ha helt symptomfria perioder för att sedan falla tillbaka igen, kanske om det sker någon stor livshändelse som stressar en. Byte av jobb, barn, en relation som tar slut eller en nära släkting som får en sjukdom. Ja, det är vad jag föreställer mig i alla fall, det här sista sa hon inte högt. Men ja… Jag har ju haft bra perioder som varat länge förut.

 

Som längst tre år tror jag. Det beror lite på hur man räknar. Jag kunde ju ha dåliga dagar under den tiden. Dagar med ganska stark ångest. Men det var aldrig några riktiga svackor. Inga självmordstankar och inget självskadande. Hade inte ingen terapi under de åren heller. Hade ett sexmissbruk dock under första året. Självdiagnosticerat, har aldrig riktigt pratat om det med någon terapeut. Men jag var hyfsat stabil i alla fall. Hoppade av en utbildning vid ett tillfälle bara. Men det var inte bara för att jag mådde dåligt utan också för att jag inte trivdes i klassen.

 

Men när jag läste lite gamla inlägg från bloggen från den perioden som jag såhär i efterhand upplevde som bra så visade det sig att jag var rätt instabil ändå. Ena dagen så såg jag ingen mening med livet (ville inte dö dock), ville hoppa av utbildning/ säga upp mig från jobbet och nästa dag älskade jag livet, skolan, jobbet, kände mig hög, nästan lite som en religiös uppenbarelse. Ibland växlade det där flera gånger fram och tillbaka bara under en dag. Från skratt till tårar och tillbaka igen. Sådär mår jag ju verkligen inte nu längre. Så det är kanske annorlunda den här gången, jag kanske är frisk på riktigt nu. Även om det kanske behöver gå några år innan vi kan vara helt säkra.

 

Kom dock på att jag känner mig väldigt neutral nuförtiden. Varken glad eller ledsen. Och så bristen på kreativitet och inspiration. Jag saknar att vara sådär lycklig som jag kunde vara förr i tiden. Jag har inte upplevt det på länge. Inte på flera månader. Kanske inte på ett halvår eller mer. Jag har inga starka känslor över huvud taget längre. Undrar om det är medicinen eller om det bara är så det är att vara frisk?

Till top