Invigningshelg

Tankar/känslor / Permalink / 0

Jag gjorde en mangosalsa igår till vår tacokväll. Den blev supergod! Första gången jag testade att göra egen. Det smakar ju helt annorlunda än köpt salsa, det är som en helt annan grej. För det första är den ju mer som en sallad, det ska vara färska tomater och inte som om det vore från en burk krossade. Och så är det ju färsk koriander i vilket jag aldrig hört talas om att det är i köpt salsa. Och det smakar ju väldigt säreget. Det enda jag blev missnöjd med är att salsan blev så mild, jag hade en hel färsk chili i men det smakade inte starkt alls. Det fanns två sorter att välja mellan på Hemköp men det stod inte på någon av dem vilken styrka det var så jag chansade. Man skulle ha lime men jag råkade ha citron hemma så det blev det istället, det smakade inte heller så mycket konstigt nog. Salsan badade i citronjuice men det smakade inte av sig på resten av ingredienserna av någon anledning. Men det blev hur som helst väldigt gott ändå. En ny favorit!

 

Tog en bild men eftersom det var kväll och ljuset är så dåligt så blev det en suddig bild igen. Och jag tog bara en bild. Igen. Jag har haft den dåliga ovanan nu när jag fotograferat de senaste dagarna. Jag antar att jag är ovan och glömmer bort att man behöver ta flera bilder för säkerhets skull. Det är så svårt att se på den lilla sönderskrapade skärmen på kameran huruvida bilden blev skarp eller ej. Ber om ursäkt för den dåliga bilden i alla fall. Jag ska försöka skärpa mig lite i framtiden.

 

Igår fick jag mens. Jag brukar inte ha någon koll alls på när jag har det vilket orsakade lite besvär den här gången. Jag trodde att det hade gått mer än en månad, för det kändes som det. Så jag började tro att jag kanske hade blivit gravid och kände mig jättenervös och samtidigt jättelycklig. Det här har hänt förut men jag har aldrig känt mig så emotionellt påverkad så jag trodde att det i sig var ett tecken på att jag faktiskt var gravid den här gången. Man har ju hört folk som kunnat känna på sig att de är gravida redan innan de fått bekräftelse. Tyckte också att saker jag åt smakade lite konstigt vilket gjorde att jag än mer inbillade mig att det var på grund av en graviditet.

 

Men så igår spräcktes den bubblan. Vaknade på morgonen och fullkomligt badade i blod. Det var överallt. Avskyr när det händer. Har ju i alla fall köpt mörkgrå lakan nu för några veckor sedan så att det inte ska synas så mycket. Gick över för ett år sedan till att bara använda svarta trosor också. Det känns lönlöst med andra färger, de blir i alla fall förstörda förr eller senare. Känner mig inte så farligt besviken ändå. Snarare känner jag mig ännu mer lycklig över att vi kanske ska försöka få barn inom ett år. Det är ganska snart. Det var en otrolig känsla jag hade när jag trodde att jag var gravid. Har sällan känt mig så lycklig, kunde nästan inte sluta le. Jag vill känna så igen.

 

Igår var det också invigning av Sörmlands nybyggda museum i hamnen. Ett bygge som jag till att börja kände mig rätt besviken över. Tror många av oss gjorde det. Minns inga siffror men det kostade väldigt mycket i alla fall, mycket mer än det hade behövt göra. Flera miljoner antagligen. Samtidigt som skola och vård, i alla fall i Nyköping, håller på att gå under. Pengarna hade kunnat spenderas mycket bättre. Men det är försent att protestera nu, så jag kände att vi kan lika gärna gå på invigningen. Det är ju alltid trevligt med museum ändå. Vi hade tänkt se öppningsceremonin halv tolv och kom dit tjugo över elva. Ungefär fem i tolv kom vi in för att det var så lång kö. Alltså trettiofem minuter fick vi stå i kö! Vi gick runt och tittade i en timme kanske och när vi gick ut därifrån så var kön fortfarande nästan lika lång. Helt sjukt.

 

Det var ett ganska stort museum och jag tror det fanns sex eller sju utställningar totalt. Vi tittade inte på alla för vi kom på att vi inte var så intresserade egentligen. Plus att jag kände det som att jag höll på att svimma hela tiden och min rygg gjorde jätteont av att jag stod stilla så mycket. Jag är inte gjord för att stå upp och stå stilla. Det var en utställning om funktionsnedsättningar som var ganska intressant men ungefär som de andra utställningarna så bestod den mest av massor av text som man skulle läsa. Och jag kände bara att det här skulle jag lätt kunna googla upp och sitta hemma i soffan och läsa istället. Det var inget unikt material direkt. Tyckte inte jag i alla fall. Och så var det lite bilder på random människor som jag i alla fall inte visste vilka de var och lite objekt såsom ett par skor och lite verktyg (på en annan utställning om hantverk).

 

Förresten så har det ju kommit en del snö på sista tiden! Tog en bild genom köksfönstret i morse och blev ganska nöjd. Håll tillgodo och ha en bra dag!

 

 
Till top