En gratis idé

Tankar/känslor / Permalink / 1
Godmorgon säger jag, har haft väldigt svårt att gå upp på morgnarna de senaste dagarna. Har varit så uppe i varv på kvällarna att jag fått ta sömntabletter trots att jag redan har en regelbunden medicin som gör att jag ska bli lugn på kvällarna. Nåja. Livet är som det är. Jag är ganska nöjd ändå. Jag lovade er en synopsis som jag skrev till författarkursen, idag ska ni få den. Jag är egentligen relativt nöjd med handlingen men känner att den inte riktigt är min stil. Det tar så lång tid att skriva en bok och det är inte värt besväret om det inte är en handling som man verkligen älskar. Vem som helst får gärna ta denna synopsis och använda hur du/ni vill. Men nämn gärna mitt namn om det blir något av det. Tack på förhand. Varsågoda:
 
"En kvinnlig stjärnadvokat som är känd för att alltid stå på de svagas sida och skipa rättvisa får ett fall på sitt bord. En präst har anklagats för pedofili mot en ung pojke men han påstår själv att han är oskyldig. Hon ska försvara honom men är inställd på att göra ett dåligt jobb. Hon är mån om sitt rykte och vill stå på den unga pojkens sida. Hon och prästen träffas och pratar, han känner inte till advokatens rykte. Men tycker ändå att det är bäst att vara på den säkra sidan och förföra henne, han har en naturlig charm och använder den ofta som strategi. Hon tycker att det hela är väldigt obehagligt men spelar med för att han inte ska upptäcka att hon egentligen är emot honom. Allteftersom hon forskar i fallet så faller hon dock för honom. Hon är redan gift och har en son i samma ålder som brottsoffret. Sonen ser på mamman att hon börjar få känslor för prästen och anar oråd. Han säger ingenting men hon kan se på honom att han är orolig och hon skäms.

Prästen får reda på advokatens rykte och byter strategi. Han öppnar upp sig om sitt alkoholmissbruk som varken hon eller någon annan kände till eftersom han skött sig och dolt det väl. Han berättar om hur han gör saker på fyllan som han sen bara minns fragment av (läsaren får dock veta i hans tankar att han mycket väl minns vad som hänt). Vilken ångest han lever med och hur han egentligen inte vet vad som hänt och inte hänt. Men att han säkert är skyldig till detta och många fler hemska saker. Hur han kompenserar med att be till gud morgon och kväll, alltid bär med sig sitt kors och försöker vara så trevlig, hjälpsam och vänlig han bara kan i sitt nyktra tillstånd. Men han känner hur situationen glider honom ur händerna. Han säger att han är rädd att han blivit besatt av en demon och enda sättet kanske är att begå självmord så att han kan skydda världen mot sig själv. Han har funderat på Anonyma Alkoholister men har ännu inte vågat. Lovar att om hon hjälper honom så ska han söka hjälp. Advokaten mjuknar, känner med prästen och de inleder en relation.

Sonen ertappar sin mamma med prästen. Han bestämmer sig för att berätta för sin pappa. Advokaten drabbas av panik men inser att det är hon som gör fel och hindrar inte sonen. Rättegången kommer och advokaten skyddar prästen med alla medel hon kan och eftersom hon är så bra på sitt jobb frias prästen. Både media och hennes familj rasar mot henne. Alla förebådar hur hon kommer få ångra sitt val. Advokaten själv är sprängfylld med känslor. Hon är fruktansvärt förälskad i prästen och enormt lycklig över att han slipper fängelse så att de kan vara tillsammans. Men de måste också dölja sin relation eftersom media redan rasar över henne. Hon trivs inte med att behöva undanhålla sanningen och våndas över huruvida hon gjort/gör rätt eller fel. Hon tänker också mycket på sin son (som nu vägrar prata med henne) och hur hon ska kunna rädda deras relation.

Prästen säger att han är henne evigt tacksam men några dagar senare dyker han upp i hennes lägenhet full och anklagar henne för att ha särbehandlat honom. Att han hade förtjänat fängelsestraff. Att han nu inte kan leva med sig själv. Att hon borde förstått att det var ett straff han ville ha, att han är förlorad och inte kommer kunna bli en bra människa. Advokaten försöker lugna honom men han blir då aggressiv och det slutar med att han hugger ihjäl henne. Först efteråt ser han att hennes son står i ett hörn och har sett på. Han hade en egen nyckel och ville överraska sin mamma eftersom han trots allt saknat henne. Prästen går fram och sexuellt ofredar honom samtidigt som han berättar för pojken att han ska berätta för polisen att det var pappan som begick mordet, av svartsjuka (för att modern var otrogen och för att hon friade prästen trots att han mest troligt var skurken).

Dagen efter går pojken (som är traumatiserad och inte vågar annat) till polisen och gör som prästen sagt. Pappan blir anhållen och prästen håller gudstjänst som vanligt och berättar om de tio budorden och Jesus rena sätt att leva på. Man får veta (i hans tankar) att han delvis planerat och handlat medvetet genom historien och i slutet. Men samtidigt är han fast i alkoholismen på riktigt och har gett upp på att bli nykter, gett upp på att bli en bra människa. När gudstjänsten är över och ingen ser dricker han upp nattvardsvinet i ett försök att glömma alltihop."

Till top