Jag släpper facken nu

Tankar/känslor / Permalink / 1
Jag har tänkt lite i badkaret nu och jag har kommit fram till att jag ska inte prata eller skriva om psykiska diagnoser något mer. Och som en effekt av det hoppas jag att jag kommer sluta tänka på dem. Den här besattheten av diagnoser gör att jag inte mår bra. Jag har ångest inför att jag har så extremt många diagnoser och jag har ångest inför att förlora dem. Jag läser jättemycket om dem och analyserar för att se om det är något mer jag har samt om det är något jag har men som inte stämmer. Och så min besatthet av friskt/sjukt. Kort sagt, diagnoser tar upp en stor del av min tid.
 
Jag tycker inte att diagnoser är dåliga, tvärtom. Och jag är glad att jag fått de diagnoser jag har, de har gett mig mycket större förståelse för mig själv och mina problem. Men det är dags att släppa dem nu. Jag behöver dem inte mer. Jag är bara jag från och med nu. Jag vill inte att sjukdomar ska vara en del av min identitet.
 
Jag kommer fortsätta att skriva om hur jag mår dock, mina tankar och känslor. Men jag kommer inte beskriva dem utifrån diagnoser utan bara presentera saker som de är. Jag hoppas verkligen att detta kan hjälpa mig. Jag tror det kommer bli svårt men jag ska göra mitt bästa.
 
Jag skulle vilja sluta kalla mig vegetarian, wannabe vegan också. Jag är inte helt strikt, jag äter kött ibland. Jag försöker att göra det så sällan jag kan och byter ut mjölkprodukter så mycket jag orkar, äter ägg bara om jag verkligen inte kommer på något bättre alternativ och så vidare. Jag känner att det är en sådan press som ligger på mig när jag valt att kalla mig på något. Jag vill inte ha den pressen att passa in i en mall eller bli placerad i ett fack. Jag är som jag är och äter som jag känner för från och med nu.
#1 - - Ellie :

Så klokt skrivet, tack för det- behövde läsa precis det just nu ❤👍

Svar: Tack och varsågod <3
Viktoria Wahren

Till top