Ny hårfärg

Tankar/känslor / Permalink / 0

Ny dag, ny tid att fylla, minnen att skapa. Gick upp åtta i morse för att färga håret så jag skulle hinna klart i tid för att sitta på Espresso House i en och en halv timme och sedan shoppa med min mamma. Det är bara hon som ska ha saker dock, jag är bara smakråd. Det är fortfarande blött så det blir svårt att ta någon bra bild, får se om det hinner torka till jag har skrivit klart. Annars får ni se en bild nästa inlägg. Det blev inte så bra som jag hade tänkt mig dock, färgen räckte inte till hela håret. Tänkte inte på att jag har ganska långt hår nu. Och så smetade jag på massor först runt hårfästet och i mittbenan. Så nu är det massor av färg där och inte så mycket i resten av håret. Och så har jag en stor fläck på vänstra sidan som nästan inte är färgad alls. Suck… Tänkte vänta en månad så håret hinner återhämta sig och sedan färgar jag nog igen.

 

Och min handduk blev förstörd av färgen för jag hade tydligen inte lyckats skölja ur allt. Och det blev fläckar överallt på golvet, toaletten, handfatet och till med på dörren hade jag lyckats skvätta. Först gick det inte bort när jag skrubbade med bara vatten, trodde jag hade förstörd badrummet för gott men sedan kom jag på att man kan använda rengöringsmedel och det fungerade som tur är. Har självklart fläckar i nacken, på öronen, i pannan och faktiskt på axlarna också. Jag skulle tagit en långärmad tröja kanske. Men jag hade ingen som jag ville offra. Eller jag orkade inte leta fram någon i alla fall. Läste att man kan ha vaselin på huden för att lättare få bort fläckar, ska testa det nästa gång.

 

Idag har jag och min sambo gjort en smörgåstårta också, eller basen i alla fall. Vi ska pynta den imorgon på nyårsafton. Vi har köpt en stor flaska champagne också, de verkar ha slutat sälja små flaskor, och en likör med smak av lite olika nötter. Jag ville ha irish coffee först för det tycker jag är himla gott, men sedan tänkte vi att vi kanske skulle testa något nytt. Så vi ska göra kaffe med grädde, socker och den där likören istället! Den är nog god att dricka som den är också. Vi delade på ett glas ren mandellikör på Teneriffa en gång och den var svingod. Och så ska vi baka en saffranskladdkaka!

 

Igår gjorde jag mac n cheese för första gången också och så hade jag halloumi till av allt man skulle kunna ha. Ost med ost. Tog en bild, men vi hade bara tända ljus som belysning så det blev lite suddigt. Det blev inte sådär gult som det ofta är på bild. Blev lite besviken. Det smakade okej, men lite för milt för min smak. Och för mycket ost. Vi hade mer än vad man skulle ha, det var nog ett dåligt val. Tänkte att det skulle bli extra gott men jag kan inte rekommendera det, det kan bli för mycket ost faktiskt.

 

Har tänkt mycket kring min medicinering och velar fortfarande lite mellan att vilja trappa ner och behålla den som den är. Jag mår ju bra men jag känner mig inte som jag. Jag trivs inte med mig själv. Det finns ju en chans att jag vänjer mig till slut och att det bara har att göra med mina störda tankar om att vilja må dåligt. Men det känns inte som att det bara är det. Jag är inte lika kreativ och jag känner mig aldrig euforisk längre som jag gjorde med jämna mellanrum förut. Jag har blivit platt och tråkig i min mening. Jag vill inte vara sådan. Just nu lutar det åt att sluta helt med medicinen. Jag har hellre ångest och känner mig som en intressant person som njuter passionerat av sex och att skriva. Och andra saker för den delen.

 

Håret är inte helt torrt men ni får en bild ändå. Tadaa! Blått på ena sidan och turkost på andra. Men blekningsmedlet räckte som sagt inte så det blev rätt ljust längst upp och ganska mörkt i resten av håret.

 

 
Till top