Måldagbok resultat

Tankar/känslor / Måldagbok / Permalink / 0

Idag sitter jag på biblioteket. Kommer nyligen från Recreating, ett företag där jag arbetstränade i vintras. De skapar saker av återvunnet material så jag brukar spara mina äggkartonger och ge till dem regelbundet. Eller det är mest min sambos äggkartonger, jag äter inte så mycket ägg längre. Försöker ju vara så vegansk som möjligt även om jag är ganska långt ifrån. Åt ägg i morse faktiskt. Och proteinpulver (som är gjort av mjölk). Det var vegetariskt i alla fall. Alltid något. Hon som var handledare åt mig när jag arbetstränade där sa ju när jag slutade att jag var välkommen när som helst att hälsa på och jag tänkte att hon ljög. Tänkte att det är sådant man säger bara, jag sa att jag kommer nog inte att komma för jag vill inte stå där och känna mig dum sedan.

 

Men så tänkte jag att det var synd att kasta de där äggkartongerna och jag sparade dem. Visste inte om jag skulle våga. Men så hörde jag av mig och frågade om jag kunde komma en dag då ingen annan var där (förutom hon). Och så gjorde jag det och vi satt och pratade i en timme! Nästa gång kom jag på en dag då de andra var där och satt och pratade lite med en vän som arbetar där. Idag var det lite mycket folk så jag ville inte stanna där inne men jag satt och pratade med handledaren utanför i tjugo minuter ändå. Hon ljög faktiskt inte. Hon ville verkligen att jag skulle hälsa på och vi har haft flera jättetrevliga samtal! Har nästan ingen ångest alls nu när jag går dit längre. Känner mig så frisk och naturlig! Som en normal människa bara som hälsar på sina gamla arbetskollegor. Trodde aldrig att jag skulle kunna vara en sådan person.

 

Någon kanske undrar hur det gått för mig med måldagboken? Jag började skriva första enskilda dagen i morse, då jag utvärderade gårdagen. Jag har alltså skrivit först mina långsiktiga mål och sedan en lista med tänkbara uppgifter jag kan göra dagligen under kommande året. Och nu ska jag skriva upp varje dag vilka uppgifter jag gjort för att peppa mig själv och kunna se på papper hur mycket bra jag gör. Lägger in bilder nedan på allt jag skrivit hittills.

 
 

Jag tror att jag har fler mål och drömmar egentligen, men det här är essensen av det hela. Kunde inte komma på exakt vad mer jag vill med mitt liv för stunden. Sedan, om att jag skrev att jag inte fick så mycket ångest av att jag såg ut som en kille, jag menar inte att det är fel att se ut som en kille. Men jag tycker själv om att se kvinnlig ut. Så därför brukar jag ibland låta bli att klä mig i vissa kläder för att det ser för okvinnligt ut fast jag egentligen tycker att det är snyggt. Fast jag har lite tudelade känslor kring den där punkten att jag vill kunna klä mig som jag vill utan att tänka på vad andra tycker. För oftast får jag bara ångest om jag själv känner att jag inte direkt gillar mina kläder. Om jag själv tycker om vad jag har på mig så skiter jag fullständigt i vad andra tycker.

 

Däremot tror jag att vad jag vill ha som mål är att inte bry mig om att jag inte ser perfekt ut alltid. Jag är perfektionist. Jag tål inte saker som inte perfekta. Men jag skulle vilja nå ett stadium då jag är okej med att se ful ut ibland. Även att se på filmer som är dåliga ibland. Eller äta mat som inte är god utan att få ångest. Eller göra saker som är tråkiga. Jag vill att allt ska vara fulländat och brukar känna att jag vill stänga av en film om den inte är ett mästerverk (samtidigt som jag vet att jag kommer bli uttråkad om jag gör det för det är svårt att ständigt omge sig av nya mästerverk). Brukar vilja slänga mat om det inte smakar utsökt, och får ångest om jag ätit något jag egentligen inte gillar. Känns som att det är onödiga kalorier i så fall. Ja och så vidare. Jag är kräsen med andra ord.

 

Men det skulle jag vilja ha som mål, att stå ut med brister. Kanske ska skriva om den punkten i boken. Nu är min sambo snart klar på gymmet, jag har inte hunnit skriva så mycket eftersom jag var på Recreating först. Men det kanske inte behövs så mycket mer. Det blev ju en del text i bilderna också. Laddar upp det här när jag kommer hem eftersom jag inte har något internet här. Tack och hej!

 

(Redigerat i efterhand.) Lägger till en bild på några tanter i trädgården utanför församlingshemmet som jag såg från mitt fönster på biblioteket där jag satt och skrev. Man ser också telefonen av mina händer. Tyckte det såg fint ut.

 

 

 

Till top