Arbetsterapi och plugg

Tankar/känslor / Permalink / 0

Så idag var jag på arbetsterapi för första gången! Två timmar var det bara, plus fika. Hade för mig att det var tre timmar. Jag har börjat med vad jag tror är ett broderi. Det är ett styvt tyg med markeringar på och så ska man sy efter markeringarna. Man syr med garn, långstygn kallas det tydligen för. Känns ganska enkelt, skönt att börja med något enkelt. Känner redan efter bara första gången att jag får lite meningslöshetskänslor. Vad håller jag på med? Vad ska jag med det här broderiet till sedan när det är klart? För vem gör jag det och varför? Förstår inte poängen. Men samtidigt vet jag väl att poängen är att öva på att passa en tid, arbeta och sitta i en grupp. En lättare form av arbetsträning med andra ord. Sedan skadar det ju inte att jag lär mig hantverk lite mer. Det är ju lite kul egentligen. Fast samtidigt känns det inte alls kul.

 

Jag var inte med så mycket i samtalen utan satt mest tyst. Känner mig så osäker i sociala gruppsammanhang. Vet inte när det är okej att tala och vad som är okej att säga. Jag vet att jag oroar mig överdrivet mycket, det är väl bara att säga vad man vill. Men det känns inte så. Det är jätteviktigt för mig att det blir precis rätt. Och gruppsammanhang är så komplexa, det är så många parametrar att räkna in. Får se om jag kan öva upp det där i gruppen med tiden kanske. Lyssnade på när de andra pratade i alla fall och Pinterest dök upp som samtalsämne. Då kom jag på att jag kan ju titta där för att bli inspirerad och komma på vad jag ska göra efter att broderiet är klart. Kanske hittar något jättekul!

 

När jag kom hem testade jag att göra ett kvantitativt provpass. Min coach tyckte att när det närmar sig provet så ska jag testa att göra ett helt prov och gå igenom lösningsförslagen också på de frågor jag fick fel på, två dagar i veckan. Det är fortfarande två månader kvar men jag ville ändå testa. Det är ju fem provpass på högskoleprovet, jag gjorde ett idag. Själva provet tog ju 55 minuter och sedan tog det mig två timmar att gå igenom lösningsförslagen! Hur ska man kunna hinna fem provpass OCH gå igenom lösningarna och göra felanalys för allihop på en dag!? Vet inte hur han tänkte där.

 

Jag fick ganska dåligt resultat på passet, 0,6. Jag fick 0,7 på kvantitativa när jag gjorde provet i verkligheten. Men jag vill skylla lite på att det var svårt när man gjorde det på datorn. Det förenklar att ha papperna framför sig och kladda på, dessutom fick jag byta fönster när jag skulle fylla i svarsalternativen. Och diagrammen var i vissa fall på längden av sidan om ni förstår vad jag menar. Så jag fick vrida huvudet 90 grader för att se vad det stod. Det tog en stund att scrolla emellan diagrammen och frågorna också. Nåväl. Jag är ändå relativt nöjd för de flesta frågorna jag fick fel på var faktiskt slarvfel.

 

Jag gör otroligt mycket slarvfel faktiskt. Ofta är det saker som jag borde veta, som 3*7 till exempel. Jag kan få för mig att det blir 28 som 4*7. Räknar och räknar och det blir ju uppenbarligen fel. Men jag förstår inte själv varför, för jag är övertygad om att 3*7 är 28. Helt knäppt. Blir så trött på mig själv. Men det är ändå delvis positivt, för det betyder ju att kapaciteten finns där. Jag kan få en högre poäng. Dessutom pluggade jag ju alltså tre timmar idag, det är ju jättemycket? Och det kändes bara lite jobbigt. Gjorde inga pomodoros (tidtagning), utan jag chill-pluggade bara. Sms:de lite om vartannat som jag gjorde felanalys och tittade på lösningsförslagen.

 

Jag har varit lite nervös för min utbrändhet när det kommer till att göra provet. Jag orkar ju knappt koncentrera mig längre än en timme till vardags när jag pluggar. Men jag tror att det är annorlunda att bara göra uppgifterna än att plugga in massor av ny information. Dessutom är det inte så att jag råstirrar på varje uppgift och stannar tills jag faktiskt förstår när jag gör provet, klarar jag det inte på två minuter så gissar jag och går vidare. Så det tar faktiskt inte lika mycket på krafterna. Vilket betyder att jag kanske har en chans ändå?

 

Imorgon är det ätardag och RAVE! Jag ska hem till kompis i Stockholm och vi ska äta vegansk kebabrulle, eller ungefär i alla fall. Och så ska vi sminka oss med UV-smink och sedan blir psytrance och dans hela natten ute i skogen! Hoppas på bra väder. Tyvärr har ju värmen försvunnit nu lagom till rejvet. Just typiskt. Men vi har sagt att om det blir inställt så har vi en myskväll hemma hos henne istället. Det blir nog bra vilket som. Det var det för idag, tack och hej!

Till top