Vad är ångest för mig?

Tankar/känslor / Vad är ångest, Ångest, Ångest för mig / Permalink / 0
Jag har ångest. Men ångest är egentligen som ett samlingsnamn för en mängd olika känslor och tankar. Åtminstone för mig.
 
Just nu innebär det att jag rent fysiskt känner mig en aning paralyserad. Jag gör inte så mycket och jag säger inte så mycket. När jag försöker göra någonting så blir det mycket slarvfel och ofta ger jag upp innan jag är klar. Försöker jag säga någonting så fastnar det mesta i halsen. Men om någon skulle tilltala mig så hade jag hävt ur mig allt negativt jag nånsin kunnat komma på som har med mig, den här stunden och mitt liv att göra. Även sånt som är ganska orelevant och inte ett dugg logiskt.
 
Mitt huvud känns också ganska paralyserat. Det är som bomull där inne. Några tankar tränger sig förbi då och då dock. "Jag måste ta bort mitt fula nagellack." "Jag måste tvätta." "Jag kommer aldrig orka träna idag." "Jag har inte tränat på en vecka." "Det blir alltid så här, jag klarar ingenting." "Nu sitter jag fast också, jag vet inte hur jag ska ta mig ur det här?" "Det kanske är lika bra att ge upp, jag går och lägger mig igen."
 
Jag är varm och kall omvartannat. Det sticker lite här och var. Synen är lite dimmig. Huvudet känns tungt rent fysiskt men ovanligt lätt på insidan. Hjärtat slår fortare. Jag är lite stirrig. Jag är trött. Det känns som ett tryck över bröstet som gör det lite svårt att andas. Och det känns som att tiden är knappt, jag är stressad. Det känns som att om jag inte räddar hela världen nu så vi kommer vi alla att dö.
 
Och jag skäms. Jag har dåligt samvete över att jag bara sitter här. Jorden håller på att gå under. Och jag gör ingenting!? Jag vill sova resten av dagen. Och äta i massor. Det känns som mina enda fysiskt fungerande funktioner just nu.
Till top