Drömmar om bättre dagar

Tankar/känslor / Bättre dagar, Ekonomiskt bistånd, Kaffe, Rutiner, Socialen / Permalink / 1
Jaha, då har man varit och tiggt pengar av socialen igen då. Känner mig alltid så deprimerad efter de här mötena. Känns som att det lika gärna kunde ha varit ett AA-möte eller ännu värre. Jag ligger på botten och kravlar. På vägen hemm från mötet har solen gått ytterligare en bit upp över marken. Och gatorna som innan var fyllda är nu tomma. Barnen är inringda till sina klasser och alla föräldrar har lämnat barnen på dagis och åkt till sina jobb. Och här går jag, på väg hem igen. På väg att göra ingenting. Längtar efter hösten, jag tänker ju att jag ska börja plugga igen. Jag vill verkligen inte vara såhär värdelös som jag är just nu. Jag vill också ha nånstans att gå om dagarna och människor som jag träffar regelbundet och kanske utvecklar en vänskap med. Just nu är det jag och min pojkvän som hänger ihop. Och så familjen. Men jag är glad att jag har det jag har. Det har funnits stunder i mitt liv då jag inte haft vare sig pojkvän, familj eller vänner. Och det var en mörk tid.

För övrigt har jag slutat tycka om kaffe. Tror jag i alla fall. Det känns jättekonstigt. Jag trodde att när man väl lärt sig tycka om kaffe så skulle man för alltid bli beroende av det. Men den senaste tiden har smaken inte tilltalat mig och har jag inte lyckats dricka upp en enda kopp. Konstigt.
 
Men jag fortsätter försöka hålla på mina rutiner. Gå upp på morgonen, träna regelbundet, ta promenader, laga ordentlig mat, ta mina mediciner, träffa terapeuten. Inte för att det ligger något värde i något av det här just nu. Jag är helt igenom likgiltig för vad jag gör. Men jag tragglar mig igenom mina rutiner i hopp om bättre dagar. Jag drömmer och hoppas.
Till top