Ta inte ut saker i förskott

Lärdomar / Dåsig, Mentalt trött, Sjuk, Ta inte ut saker i förskott, Trött / Permalink / 0
Jag har varit otroligt produktiv och aktiv hela veckan fram till i torsdags. På kvällen kollapsade jag och var redo att ge upp mitt liv. Så jag tog ledigt från nästan allt under fredagen och gjorde bara saker som jag hade lust med. Så när jag vaknade och kände mig trött och hängig igår så antog jag direkt att det handlade om en fysisk reaktion på att jag var mentalt trött. Jag vilade ju hela fredagen och hela dagen igår. Så jag hoppades på att jag skulle vara piggare idag. Men jag kände mig ännu mer trött och hängig när jag vaknade den här morgonen.
 
Reagerade med att bli ledsen och uppgiven. Tänkte att jag kanske gått ner i svacka igen och gud vet hur lång tid det kommer ta innan jag kommer upp den här gången? Jag hade ingen lust att göra nånting alls. Men en bit in på dagen bestämde jag mig för att ta en kort promenad till affären ändå. Motvilligt.
 
Det var då jag insåg att det inte alls kändes som det brukar kännas när jag kommer ut. När det bara är mentalt så brukar det ändå kännas lite lättare när man väl är ute i friska luften. Men den här gången kändes mitt huvud som en enda stor uppsvullen deg. Den friska luften gjorde bara att mitt huvud växte ännu mer. Huden stramade över mitt varma ansikte och ögonlocken ville rinna ner över mitt synfält (och vill fortfarande faktiskt).
 
Jag har alltså fått någon sorts förkylning. Efter den insikten har jag hållit igång hela dagen och gjort massor av bra saker (i lagom sjuklig takt förstås). Vilket innebär att min brist på lust att göra saker imorse förmodligen berodde på en självuppfyllande profetia. Jag trodde att jag hamnat i en svacka så jag fann mig i det. 
 
Så dagens lärdom är: ta inte ut saker i förskott!
Till top