Ett plus för lite

Tankar/känslor / C#, Gåta, Kick, Orientering, Programmering / Permalink / 0
Den som gillar gåtor gillar nog också programmering. Eller mer som en orientering med gåtor kanske? Hur som helst. Känslan av att stirra sig blind på sin kod i timmar. Googla allt du någonsin kan tänkas koma på. Fråga alla människor du känner om hjälp, hundra gånger vardera. Försöka hitta på lösningar, testa och misslyckas gång på gång. Ta en dusch och sedan komma tillbaka till problemet med nya idéer, som inte heller de fungerar. Få en livskris där du känner att du verkligen inte duger till någonting. Tänk seriöst igenom om du verkligen vill fortsätta leva ditt liv. Kom sedan tillbaka till skärmen och titta en sista gång på koden. Och inse att det saknas ett plustecken på rad 30. Hjärtat stannar för en stund när du lägger till plustecknet och testa sedan att köra koden. Och det fungerar!
 
Det är en sån sjuk kick man får! Det här kan jag leva på resten av veckan skulle jag vilja säga. Men förmodligen kommer det dyka upp ett nytt problem så fort jag går tillbaka till att utveckla koden. Jag vet inte hur det är för andra människor. Men jag skulle vilja säga att programmering handlar till 99% om problemlösning och 1% om att faktiskt skriva koden.
 
Det här inlägget fick bli mitt firande av att jag hittade ännu en lösning. Nu är det dags att gå tillbaka och lösa resten av uppgiften. Lite te på det här och lyckan är gjord.
Till top