Gymmet är bara ett steg på vägen

/ Espresso house, Gymma, Gymnasielärare, Idrott och hälsa, Lura sig själv, Lärarutbildning, Pedagogik, Psykologi, Steg på vägen, Teater, Ångest / Permalink / 0
Okej det kanske inte är helt kört ändå. Bara tanken på att gå och träna gör att jag ofrivilligt kryper ihop och piper av obehag. MEN! Igår kväll väcktes en ny låga i mitt hjärta. Tänk om man skulle bli lärare? En svindlande tanke.
 
Så där jag låg och pep på sängen i förmiddags ändrade jag mina tankar. Jag ska inte till gymmet. Jag ska till Espresso House. Jag ska ta med datorn och jag ska läsa om olika lärarutbildningar. Gymmet är bara ett steg på vägen dit. Och genast kände jag hur motståndet gav med sig. Jag fick upprepa för mig själv hela vägen dit att "jag är egentligen på väg till Espresso House. Gymmet är bara en del av vägen dit". Jag fick slåss med min ångest hela vägen. Men nu är jag här.
 
Det gick. Det var hårt men det gick. Jag vägrar misslyckas. Jag har misslyckats så många gånger. Jag vill inte ligga i den där gropen och pipa och vara rädd för allting. Jag vill vara den som står upp och slåss. Jag vill vara den som tar kontrollen över mitt liv och är en förebild för andra. Jag ska lyckas med allt jag vill. Punkt.
 
För övrigt vad gäller tankarna om att bli lärare. Det finns hur många fördelar som helst! Dels får man fördjupa sig inom två ämnen (kul). Jag får agera ledare och förebild för ett gäng elever. Jag får hjälpa människor. Jag får finnas till i vardagen för dagens ugdomar. Fler lärare behövs, så det blir kanske inte så svårt att få jobb. Man får plugga ganska länge (KUUUUL). Och dessutom är ju pedagogik mitt favoritämne. Det är ju det jag tänkt i flera år nu att jag vill forska inom. Fast jag förut tänkte ta vägen via psykologprogrammet och sen forska. Men vaddå, lärare kan väl också forska? Och dessutom kanske jag kan bli lärare inom psykologi? Funderar också lite över att välja idrott och hälsa eller kanske teater som ämne att fördjupa mig inom. Som gymnasielärare då. Eftersom det är det längsta programmet. Yes, plugga, plugga, plugga!
Till top