Laxburgare (och lite fortsättning på förra inlägget)

/ God mat, Lax, Laxburgare, Recept, Respekt, Snabb mat / Permalink / 0
Hej igen!
Tror det jag ville få fram senast jag skrev (förresten) var att det som krävs när man möter en ny människa är respekt och öppenhet från båda sidor. Jag tror jag gjorde min del, han kunde ha gjort sin del bättre. Jag gick över mina gränser gång på gång för att möta honom medan han trampade över ytterligare fler av mina gränser utan att tänja på sina egna vad det verkade som. Jag ska inte säga för mycket, jag vet inte hur han tänkte. Men efter en sådan kväll där allt gick väldigt snabbt är jag glad att jag tog beslutet av att tacka för kvällen och gå trots att han blev rätt så besviken.
 
Idag vill jag bara berätta om maten jag gjorde till lunch. För att nån annan kanske blir inspirerad och vill göra samma sak. Jag är verkligen sjukt lycklig att jag tar mig tid och råd att göra god mat till mig själv! Nästan all mat jag gör är det stort fokus på att det ska vara gott och nyttigt. Så har det varit sedan jag flyttade till Kristinehamn för två år sedan (bor inte där nu dock inga misstolkningar). Flyttade hemifrån och kände att nu får jag fylla min kyl och mitt skafferi enbart med det som jag vill ha och som jag tycker om. Jag får göra allt själv, kände mig jättepeppad. Nu kan jag äta god mat varje dag, när jag får bestämma helt själv!
 
Har läst på under åren om GI, ekologisk mat, råvaror och så vidare. Jag har inte följt någon diet mer än att jag gärna vill att det ska gå fort, det ska vara gott och det ska vara så långt som möjligt från grunden gjort av mig. Sedan har jag börjat köpa allt mer ekologiska varor också. Mer vegetariskt och mindre kött har det börjat bli också.
 
Och det blir bättre och bättre för varje månad, jag är stolt och glad och njuter varje gång jag äter. Mat är gott, vi borde alla äta mer god mat. Det finns så mycket god mat här i världen! Livet är för kort för att äta tråkig mat. Och ni som säger att det tar så lång tid, som jag skrev tidigare så fokuserar jag ganska mycket på att det ska gå fort. Och då är jag ärlig när jag säger att det oftast inte tar längre än 20 minuter.
 
Dock uppmanar jag alla till att ta längre tid på er någon gång ibland, för ju längre tid det tar desto bättre blir det ofta.
 
Hur som haver, nu till min lunch jag gjorde idag!
 
Laxburgare
 
Hade en del lax i frysen, köpte en hel färsk lax det är godare än att köpa frusen lax. Det var Mikael som tipsade mig som blev tipsad av sin kompis. Köp färsk lax och den är så mycket godare även om man fryser ner den och sedan tinar upp den igen jämfört med att köpa fryst lax. Och då menar jag verkligen MYCKET godare.
 Jag kommer aldrig köpa fryst lax igen.
 
Tog den här laxen och tänkte köra den i en matberedare men hade ingen sådan så jag finhackade den istället. Fungerade faktiskt lika bra. Blandade den med ägg, havregryn, flingsalt med smak av lime, peppar, finhackad vitlök samt umami-krydda (en av de minst kända grundsmakerna, ska framhäva den naturliga smaken hos råvaror ungefär).
 
Blandade ihop allt och klickade ut det i stekpannan (det liknade mer en smet än en deg om jag ska jämföra med baktermer). Men det var enkelt att steka dem, de höll ihop bra, det gick fort och de blev supergoda! Framförallt så blev de väldigt saftiga, smälte i munnen på riktigt!
 
Till det stekte jag lite hamburgerbröd i oljan som blev över, hade lite salladsblad, tomat och creme fresh blandad med citron, honung och örtsalt.
 
Ingredienser:
 
Lax
Salt och peppar
Kryddor du gillar (jag använde vitlök och umami)
Ägg
Havregryn
Sallad
Tomat
Hamburgerbröd
Creme fresh
Citron
Honung
Örtsalt
Olja till stekning
 
 
 
Här fanns laxburgaren, nu vilar den i min mage!
 
 
Jag var alldeles för upptagen av att njuta av maten för att ta en bild av den. Så jag tog lite bilder efteråt istället bara för att ha något att fylla ut med. Där ligger resten av mina laxburgare och väntar på mig! Det kommer räcka för några dagar fram över.
Till top