Öva på dina svagheter

Lärdomar / Permalink / 0
Jag har funderat på ett grej. Jag har hela mitt liv gått runt och varit rädd för att vara lat eller att fastna i att "göra ingenting". Men nu när jag tänker på det så vet jag inte om det någonsin har hänt mig. Visst har jag kunnat tänka tillbaka och tyckt att jag "gjort ingenting". Men egentligen har jag varit i konstant rörelse sen jag föddes. Jag har knappt suttit still en enda sekund. En dag då jag tycker att jag inte har gjort någonting kan jag i verkligheten ha hunnit diska all disk, städa badrummet, skrivit ett blogginlägg och varit på Espresso House. Vilket är ett stört osunt sätt att se på saken. Förmodligen är det ju detta som från början fick mig att gå in i väggen, en vägg som jag enträget fortsätter att gå in i om och om igen.
 
En danslärare jag en gång hade sa åt oss (i klassen) att sluta anstränga oss vad gäller sånt vi redan är bra på. En dansare som är bra på tex piruetter behöver inte fortsätta kämpa med dem utan kan egentligen släppa det helt och fokusera på andra saker. Det vi redan är bra på kommer att finnas kvar där även om vi slutar att anstränga oss. Dansaren som är bra på piruetter behöver inte vara rädd för att förlora sin förmåga att göra piruetter om hon slutar öva på dem. Hon kan lägga fokus på att tex slappna av och andas genom rörelserna istället. Och faktum är att piruetterna kanske till och med blir bättre då.
 
Jag behöver nog inte anstränga mig för att vara aktiv och "igång". Det kommer jag vara ändå. Jag kan öva på något annat jag är sämre på som att vila eller tycka om mig själv. Och kanske kommer jag på köpet prestera bättre i mina aktiviteter. Även om jag inte gör det så har jag fortfarande mina begåvningar (att vara aktiv tex) kvar samtidigt som jag lär mig nya.
Till top