Studieupplägg

Tankar/känslor / Permalink / 0

Jag har just ätit en enorm portion med grillade grönsaksspett och klyftpotatis i samband med att min sambos pappa var här och skulle fira bland annat att min sambo fyllt år. Nu sitter jag proppmätt och har lite ångest över det, på Espresso House. Har ingen aning om hur jag ska orka mitt kaffe. Hade mina armar övertäckta för att undvika frågor. Jag går för det mesta bararmad numera, det är bara när jag träffar folk som är bekanta som det blir jobbigt. Är det någon som jag står nära så känner de till ärren redan, är det främlingar så bryr jag mig inte så mycket längre. Men de där människorna som är mittemellan är svåra. Jag skulle vilja berätta för att få det ur världen, en mindre sak att tänka på. Men jag vet inte hur de skulle ta det och jag vet inte om jag orkar riskera att bli utfrågad. Inte för att jag inte vill svara på frågorna. Men jag är rädd för att bli dömd. Det är varmt ute i dag men som tur var så var det skönt inne på restaurangen där vi åt, så jag behövde inte dö i min kofta.

 

Jag har mailat lite med min högskoleprovscoach nu under helgen angående studieupplägg. Hittills har jag försökt göra minst en pomodoro matte varje dag och sedan om jag orkat allt annat övrigt. Jag har en app som tränar arbetsminne, en hemsida där jag lär mig nya ord, jag övar på att läsa artiklar, går igenom psykologi (ACT), går små kurser med strategier för de olika högskoleprovsdelarna samt övar på uppgifter som ska likna dem som kommer på högskoleprovet. Det är ganska rörigt och många olika saker att hålla reda på.

 

Men nu ska jag testa det här nya upplägget som min coach föreslagit. Jag vet inte hur mycket jag får dela med mig av, i och med att det här är sådant jag betalat för så jag ska inte gå in i detalj. Men jag ska dela upp tiden lika på kvantitativ och verbal träning. Coachen förslår att jag ökar till två timmar om dagen. Hitintills har jag ju pluggar nio timmar per vecka ungefär, 1,28 timmar om dagen. Men det är ett fyradagars-schema och förslaget är att jag tar ledigt alltså var femte dag. Men jag känner redan nu, bara jag föreställer mig att plugga två timmar om dagen, av utmattningssymptomen. Det bränner i huvudet som om det faktiskt brinner. Liknar lite känslan av att vara sjuk. Plus att jag känner mig enormt trött i kroppen och tappar lust och motivation att ens försöka.

 

Men han sa att om jag behöver lediga dagar oftare så är det ju bara att lägga in det. Jag tänker att jag kanske testa det här upplägget i alla fall fast ta ledigt kanske var tredje dag? Jag får se hur det fungerar för mig. Han höll med om att jag inte ska överanstränga mig för då kommer jag inte kunna plugga alls sedan. Det är bättre att hålla det på en överkomlig nivå. Jag får känna efter helt enkelt. Huvudsaken är att det känns mer strukturerat nu. Det är som sagt mer lika fördelat över provets delar så att jag inte lägger för mycket eller för lite tid på något. Så det känns skönt.

 

Jag känner mig inte lika proppmätt längre! Skönt. Jag har verkligen börjat tycka illa om den känslan. Den gör mig så osäker över om jag ätit för mycket eller inte. Blir rädd för att jag kanske inte kommer fortsätta gå ner i vikt. Förra veckan hade jag ju gått upp ganska mycket sedan veckan innan (när jag vägde mig i fredags dock så hade jag gått ner alltihop igen). Jag trodde ju att det var för att jag hade ätit för lite ytterligare en vecka innan det och att kroppen ville ta igen sig. Men så kom min sambo på att jag har börjat äta psylliumfrön varje dag nu, och de binder vatten. Så kanske var det jag gått upp i vikt bara vatten. Jag äter fröna för att de ska hjälpa mot alla möjliga magproblem. Jag är ofta antingen lös eller hård i magen och ofta uppblåst. Men sedan jag börjat äta en matsked psylliumfrön varje morgon så har jag faktiskt mått bra! Kan verkligen rekommendera. Jag har ju testat alla möjliga piller och pulver från apoteket för IBS och åt laktosfritt ett helt år utan resultat.

 

Men de här fröna fungerar! Har aldrig trott på mirakelkurer, men här har vi verkligen en. Min sambo har läst om massor av människor på nätet som det också hjälpt, plus flera forskningsstudier. Och det började fungera i princip samma dag som jag började äta dem också. Så var det tydligen för många andra också, att det började hjälpa i alla fall inom en vecka. Så väldigt snabbt med andra ord.

 

I övrigt kan jag säga att jag mår rätt bra. Jag behövde ta en stesolid i fredags igen (har tagit det tre fredagar på raken), tror det är för att jag har boendestöd på fredagar. Dels har jag inte lärt känna de boendestödjare jag redan har än, dels är det semester nu så då får jag nya personer varje gång. Och det är stressigt att de ringer samma dag och frågar om vi ska ses också. Kanske ska fråga om de kan börja ringa dagen innan istället… Men utöver lite ångest i fredags som sedan försvann med tabletten så har jag mått bra och gör fortfarande. Min läkare ville inte ens ändra medicineringen något. SÅ bra mår jag! Medicineringen har ju aldrig fungerat tidigare för mig, men nu är det bra alltså. Hoppas ni alla har det bra i sommarvärmen!

Till top