Placebo

Tankar/känslor / Permalink / 0
Dag två med periodisk fasta. Jag började egentligen i förrgår kväll med att äta kvällens sista mål innan klockan åtta. Jag var hungrig när jag gick och lade mig. Jag var hungrig när jag vaknade. Och jag var hungrig resten av dagen också fast jag åt så magen blev full vid varje måltid. Fascinerande. Runt klockan två igår började jag känna mig svag i kroppen. Och istället för att få mer ångest av den konstanta hungern så fick jag mindre. Det var som om hjärnan släppte alla onödiga tankar och prioriterade de som faktiskt behövdes. På så vis kände jag inte tvekan eller oro alls när jag gick till gymmet klockan tre. Jag som inte gått till gymmet på över en månad och inte tänkt komma tillbaka heller? Jag bestämde mig för att köra ett kort men intensivt pass. Jag ville bara använda kroppen. Få det att kännas. Jag började med uppvärmning i roddmaskinen, gick vidare till utfall med vikter, marklyft, hantelpress och sist latsdrag innan jag stretchade. Totalt 25 minuters träning och tio minuters stretch. Känns bra i kroppen idag. Jag har saknat träningsvärken.
 
Idag vaknade jag klockan tio. Jag som annars alltid brukar vakna åtta eller nio. Känner mig sjukt dåsig. Men skönt på sätt och vis, bara två timmar till jag får äta. Har inte vågat titta på vågen än. jag tänker att det inte är bra att göra det för ofta. Då kommer jag bara bli besatt. Vikten fluktuerar ju lite från dag ill dag utan att det behöver betyda något alls. Det är bättre att väga sig veckovis tror jag.
 
Jag hoppas ju för allt i världen att den här effekten där mina tankar sållas bort hänger kvar. Men det tror jag knappast den kommer göra. Jag gissar att det är som det alltid brukar bli. När jag testar nya saker, ibland kan det vara en medicin, andra gånger en ny diet eller träninsform eller vad som helst. Sist var det väl att jag började ta promenader på morgnarna tror jag? Jag får som någon sorts placebo-kick eller något. Det känns som om att mina problem är lösta. Ofta är effekten så stark att jag har kunnat börja fundera över om jag har blivit frisk,  hypoman eller om någon smugit ner någon sorts lyckodrog i min mat. Anledningen till att jag tänker att det är placebo är att det alltid försvinner efter några dagar eller max en vecka. Tyvärr. Flera gånger har jag trott att jag hittat den rätta medicinen men effekten kommer ju innan medicinen ens ska ha hunnit börja verka. Och när det väl gått så lång tid som medicinen kräver för att börja verka så effekten borta för mig. Det är riktigt skumt.
 
Idag snöar det inte längre förresten! Inte än i alla fall. Då kanske det faktiskt går att gå ut och njuta lite? De senaste dagarna har jag tagit bussen ner till stan. De korta sträckor jag gått utomhus har jag fått titta ner i marken och skydda ögonen med ena handen. Det är fantastiskt vackert ute nu. Jag får lust att ta med kameran ut. Å andra sidan har jag ett par vackra bilder från förra vintern som jag fortfarande inte redigerat. Jag skulle kunna försöka orka göra det och kanske lägga ut dem här sedan? Om jag över huvud taget längre minns hur man gör...? Kanske inte photoshop men kanske det där andra programmet som jag inte minns vad det heter ens. Om jag nu har det kvar på datorn? Illuminate eller något... Hmmm. Nej lightroom heter det! Verkar som om jag inte har det programmet längre. Får väl försöka komma ihåg hur photoshop fungerar då. Suck.
 
Nej men annars är allt bra. Just nu. Jag är nöjd och glad och så vidare. Funderar på att inte gå någon mer kurs utöver författargrejen trots allt. Kanske ska behålla gymkortet också. Och se om jag kan hitta någon annan arbetsträningsplats som skulle kunna kännas bättre. Jag vet inte än. Vi får se.
Till top