Mer tankar kring folk som ger råd

Tankar/känslor / Permalink / 0
Jag känner att jag behöver ta upp det här ämnet om att få råd från folk som bryr sig igen. Jag var ganska arg och ledsen sist jag skrev om det. Vilket var väldigt skönt eftersom jag efteråt kunde slappna av. Det blev som en avreaktion på all besvikelse och ilska jag hållit inne under en lång tid. Så jag var nog inte så snäll när jag skrev det inlägget. Jag skulle vilja förtydliga några saker som jag tänkt på. 
 
Först och främst så kan det vara trevligt att få råd ibland. Att någon visar att hen bryr sig och vill dela med sig av sina idéer. Jag tror att det jag reagerar på är att jag får höra det så ofta från så många håll att jag blir tokig. Jag har mått dåligt väldigt länge och har testat det allra mesta som går att testa. Och det är frustrerande att gång på gång (ofta från samma människor) få höra "men har du testat det här då?". Jag har sagt till de berörda personerna att jag uppskattar deras omtanke men att jag redan har testat allt det som de föreslagit, flera av sakerna har jag testat i mer än en omgång dessutom. Jag har också sagt till dessa personer att det räcker. Jag vill inte ha fler tips och idéer, jag vill ha någon som lyssnar. För något som de här människorna har gemensamt är att de helt hoppar över delen där jag får förklara och berätta hur det känns för mig. Och går direkt på lösningen utan att ha tagit reda på vad problemet är. Och så är de väldigt på, hör av sig med nya idéer stup i kvarten trots att jag sagt att det är nog nu.
 
Sedan kan det hända att jag kanske inte talar för någon annan än mig själv. Det kan mycket väl vara så att det bara är jag som tycker att det här är ett problem. Andra människor kanske uppskattar alla råd de får oavsett hur många och påstridiga de är. Ett av mina största problem är just människor. Det spelar nästan ingen roll vad folk gör eller säger. Jag tar allting jättehårt, stör mig enormt på småsaker samt inbillar mig att folk hatar mig enbart för min existens på inga grunder alls. Vilket gör att jag blir ganska fientligt inställd, skäms över det och sedan isolerar mig.
 
Så det var det. Om någon har någon fundering så svarar jag gärna.
Till top