Äta, skriva, sova

Tankar/känslor / Permalink / 0
Whats up? Jag pendlar mellan att ha väldigt låg energinivå och väldigt hög. Jag tror kroppen vänjer sig med fastan allt mer för varje dag. Det är inte alls särskilt svårt faktiskt. Som jag skrev tidigare så kände jag första dagarna att jag kunde vara hemskt låg i energi på eftermiddagarna. Det är inte lika illa längre. Det blir lättare för varje dag. Jag tror att när jag sitter still så känner jag mig utmattad. Men när jag reser mig och rör på mig så får jag en otrolig energi. Min sambo förklarar det som att när man fastar så tror kroppen att det är ont om mat. Och då reagerar den med att ge mig extra energi och skärpa i huvudet för att att jag ska kunna fixa mat åt den. Det låter jättekul tycker jag. Det låter som om min kropp inte är en del av mig. Som om det är ett husdjur jag har. Men som jag också behöver för att överleva.
 
Jag mår rätt så bra psykiskt nu. Igår när jag pratade med min terapeut så sa jag först att livet är okej. Att jag inte har så mycket problem eller oro. När vi hade pratat ett tag kom jag på att det finns massor av saker som är svinjobbiga just nu egentligen. Men jag har nästan inte alls tänkt på dem. Det är som om dieten är ett heltidsjobb som faktiskt gör det där som folk ibland pratar om när de tycker att det skulle vara bra för mig att skaffa ett jobb. Det är något jag behöver använda mitt fulla fokus till. Den här veckan börjar också författarkursen jag skrivit upp mig på under våren. Wiiiii! Det är också en sak som nu upptar en stor del av mitt inre. Vilket är helt fantastiskt.
 
Det behöver inte alltid vara en dålig sak att tränga undan problem och låta bli att tänka på dem. Ju mer jag grubblar desto värre blir det ju oftast. Och äntligen har jag två saker som är precis lagom utmanande för mig som jag kan tänka på istället! Det kanske räcker såhär. Jag kanske bara sabbar det om jag skulle börja dansa också eller hitta en ny arbetsträningsplats. Det skulle vara skönt att bara få segla på det här ett tag.
 
Jag fick information om författarkursen igår på mailen. Den är på distans och vi har en internetbaserad läroplattform eller vad man kallar det för. Så jag har varit inne igår och idag och tittat runt på materialet och läst på inför imorgon. Imorgon börjar det på riktigt med en livechatt i fyrtiofem minuter. Vi kommer ha det en gång i veckan. Där emellan får man lägga så mycket tid man vill på att utföra veckans uppgifter. Det känns just nu som om jag bara vill skriva hela dagarna! Jag är så peppad och inspirerad!
 
On top of that (jag vet det blir lite svengelska idag, jag känner mig ganska stirrig) så har jag kommit på en ny bokidé. Igen. Det känns sjukt spännande. Den här gången kanske det faktiskt blir en hel bok! Fast jag funderar på att eventuellt skriva färdigt den jag jobbade på sist också om jag får tid. Det är ju ändå bra att öva på att få till en hel bok även om den inte blir bra. Jag har väl börjat bli bra på att skriva första sidorna i en bok. Men jag har ju inte övat ett dugg på att avsluta en bok. Hur ska jag någonsin kunna bli bra på det om jag inte försöker?
 
Jag tänker inte berätta något om den nya idéen eller några andra idéer för den delen här i bloggen. Jag tänkte däremot berätta för de andra kursdeltagarna och kanske låta dem läsa en bit om de vill för att få kritik. Men jag tänkte att jag kanske kan publicera resultatet av någon eller några skrivövningar här i bloggen senare. Det kasnke kan vara intressant. Om jag får till något bra vill säga. Vi får se. 
Till top