Magpumpning i hjärnan

Tankar/känslor / Mantra, Välj frid / Permalink / 0

God kväll och goddag till er alla som hittat hit ikväll. Jag har känt mig nedstämd hela dagen. Framåt kvällen har ångesten vuxit alltmer. Jag har duschat två gånger i ett försök att hantera det värsta. Jag har försett mig själv med information på nätet om hur jag ska utföra mitt framtida självmord. Jag säger inte mitt ”nästa självmordsförsök”. För jag ska lyckas den här gången. Jag ska planera. Jag ska veta precis vad jag gör för något. Och det skrämmer mig. Hur vet jag att jag gör rätt? Tänk om hjärnan lurar mig, tänk om jag inte alls vill dö? Det kanske är medicinerna som håller på att tas, bort, sättas in, trappas upp och trappas ner. Det kanske går över. Men jag planerar lite i smyg ändå i fall att det inte går över.

Jag har hittat ett mantra ikväll som jag upprepar för mig själv gång på gång. Precis som när jag magpumpades och jag behövde ha fullt fokus på att svälja och andas. Svälja och andas. Inte det lättaste när man har en tjock slang i svalget ner i magen. När vätskor pumpas in och ut och in och ut. Och så spyr man där emellan och har massor av kladd i näsan från bedövningen. Som skulle snortas in. Och ont gjorde det ändå. Mantran. Svälj och andas. Ikväll är det ”välj frid”. Allt som har med drama, kaos och starka känslor att göra väljer jag bort. Jag väljer frid. Jag säger åt mig själv gång på gång, välj frid.

Välj bort tankarna om självskadande som trycker på som en fet jävla slang i halsen. Välj frid. Strunta i att försöka hitta något vasst här på avdelningen att skära med. Välj det stora att göra. Det svåra. Det rätta. Frid. Har skrivit mantrat om och om igen (plus massor av hjärtan) över vänstra armen. Över ärr och sår. Snälla, snälla Viktoria. Orka svälja och andas bara lite till. Det känns som att jag inte klarar mer än några minuter mer. Fortsätt upprepa mantran några gånger till. Det är snart över. Snart över.

Efter en halvtimme. Bara lite till. Efter ett år. Bara lite till. Bara till dagen är slut. Och sedan nästa dag. En liten bit i taget. Välj frid.

Till top