Skriva bok

Tankar/känslor / Aspirerande författare, Skriva bok / Permalink / 0
BAM! Jag fick värsta inspirationen imorse när jag träffade min nya boendestödjare. Det var helt hemskt och jag vill aldrig se henne igen. Men jag kom hem från promenaden med henne och satte mig vid datorn direkt för att skriva. Det här ska bli en bok, tänkte jag. En ny, bättre bok än den jag skrivit på under sommaren. Jag är så exalterad att jag blir nervös över att jag ska tappa bort vad det var jag skulle skriva. Så jag bestämmer mig för säkerhets skull för att skriva lite stödord så jag inte missar de bästa detaljerna. Jag är inte så bra på att skriva stödord och det går lite segt. Men jag gör så gott jag kan. Ägnar inte allt för mycket tid till det i och med att jag nu känner att stödorden dödar min inspiration. Börjar skriva istället. Efter tre rader läser jag igenom vad jag skrivit. Suckar och raderar. Börjar om. Raderar efter första meningen. Skriver igen. Raderar efter två meningen. Fan.
 
Jag hade det. Jag HADE det verkligen. Jag hade hela boken klar framför mig och så bara tappar jag det. Fan. Jag avreagerar mig lite här i bloggen och ska göra ett nytt försök senare idag på Espresso House. Om en kvart kommer omvårdnadsteamet.
 
Jag förstår inte varför det här med att skriva en bok har blivit så viktigt för mig? Jag har aldrig haft någon önskan om att skriva en bok. Det började med att andra människor sa till mig att jag skulle kunna skriva en bok och att den säkert skulle bli bra. Uppmuntrande och uppmanande. Jag har blivit smickrad. Men sedan har det nog slagit mig med tiden. Att ja, de har nog rätt. Jag skulle kunna skriva en bok. Och i den här världen är det så otroligt viktigt att kunna tjäna sitt uppehälle. Man är en dålig människa om man inte arbetar och tjänar pengar. Och jag tycker ju om att skriva. Det finns få saker som lockar tillräckligt mycket på arbetsmarknaden. Eller teoretiskt tycker jag att det allra mesta låter spännande. Men rent praktiskt så är det få saker jag tror att jag skulle trivas med. Men att skriva är en av dem. Så varför inte? Något måste jag ju göra. Tänk om det här är min enda chans?
Till top