Varför jag inte vill ha fler läsare

Tankar/känslor / Besatt av att bli något, Bli en bättre människa, Bloggare, Få fler läsare / Permalink / 0
Jag erkänner. Jag blir lite avundsjuk ibland på bloggar som har jättemånga läsare. Bloggar vars skribenter får betalt för vad de gör. Blir kanske egentligen lite avundsjuk på alla människor som får betalt för att skriva. Har till och från tänkt att jag kanske också kan bli en av dem. Har googlat sätt att få fler läsare. Några av de vanligt förekommande tipsen är:
 
- Använd nyckelord som folk ofta googlar på (var tar min konstnärliga frihet vägen!?)
- Kommentera andras bloggar (ska jag kommentera på de stora bloggarna som jag egentligen inte är intresserad av eller ska jag leta efter nålar i en höstack och kommentera på de bloggar som jag faktiskt tycker är bra?)
- Gör mailutskick, påminn folk på twitter, instagram, facebook och vad du än har tillgång till om att du just har lagt ut ett nytt inlägg (skulle jag kunna göra, delade på facebook ett tag men vem orkar hålla fast vid alla tusen sociala meningslösa medier bara för att behålla läsares skull?)
- Lägg upp jättemycket bilder hela tiden av god kvalitet (bilder är kul, men jag känner inte för att lägga upp bilder bara för att, de kommer när det finns en bra anledning)
- Skriv ofta men inte för långt (personligen tycker jag kvalitet är mer intressant än kvantitet, men det är väl en smaksak...)
 
Så att eh... Jag vet egentligen inte hur jag skulle kunna få fler läsare och samtidigt njuta av mitt skrivande. Det skulle bli som vilket annat tråkigt lönejobb som helst. Nej fy för arbeten som man får betalt för. Det blir bara massor av förväntan på en att man ska smöra för klientelet. Hålla profilen uppe. Falska leenden. Eller i mitt fall kanske om jag plötsligt skulle bli frisk, falska tårar? Man kan ju inte riskera att tappa sina läsare, måste ju upprätthålla vad det nu än är de kommer hit för att läsa.
 
Jaha, varför skrev jag det här då? Antagligen för att jag är avundsjuk. Och kan jag inte också bli en stor bloggare så kan jag åtminstone kritisera dem som är det för att höja upp mig själv som en missförstådd bättre människa. Ville bara säga det i fall att det inte redan var uppenbart. Om jag erkänner att det är mitt motiv så kanske DET gör mig till en bättre människa? I alla fall bättre än de stora bloggarna? Nej, nu har jag förstört det igen. Såhär kommer jag aldrig bli en bra människa.
 
Varför är det så viktigt att vara en bra människa!? Desto viktigare det blir desto större press blir det. Och desto mer försöker man. Desto mer misslyckas man. För att det är så viktigt. För att när man är besatt av att vara bra så glömmer man ju allt annat som faktiskt är viktigt. Och som skulle kunna göra en till en bra människa. Åh, jag tycker inte om paradoxer. Eller egentligen gör jag väl det. Men de är så förbaskat svåra att få grepp om rent praktiskt!
 
Jag kom åtminstone på mig själv med mina dolda motiv här idag innan jag hann avsluta texten. Alltid något. Nu ska jag sluta skryta och gå och göra något annat. Något viktigt och bra. Diska min kaffekopp kanske. Eller äta något. Kanske påbörja någon ny serie...
Till top