Jag hatar hat

Tankar/känslor / Espresso house, Espresso-frapino, Fina saker, Hat föder mer hat, SKAM, Skriva bok, TUNA-projektet, Värt att leva för / Permalink / 0
Sitter på Espresso house och skriver på min bok! Låtsas som om jag är här för att jag är författare på riktigt och inte för att jag är sjukskriven och trött på att var hemma. Njuter. Tänk om det faktiskt fungerar för mig det där TUNA-projektet? Minns inte om jag berättat om det. Någon form av stödinsats för människor med psykiska ohälsa som varit borta från arbetsmarknaden under en längre tid. Målet är väl att komma ut i någon form av arbetsträning efter ett par månader eller kanske ett år om det skulle vara så. Vet inte så mycket om det egentligen. Kände mig rätt skeptisk först, eller egentligen livrädd och uppgiven. Men jag är ändå lite hoppfull nu. Tänk om...?
 
Det är massor av ljud här. Ganska mysigt. Men jag känner mig kallsvettig eller nåt. Kan inte riktigt identifiera känslan. Bara ett generellt obehag. Min espresso-frapino verkar aldrig ta slut. Fick jag en stor nu trots att jag sa att jag ville ha en liten? För sent att ångra sig nu. För ja det är klart att man alltid måste äta/dricka upp vad man köpt. Eller lagt upp på talriken. Tänk på fattiga barn eller nåt. Tänk på ekonomin.
 
Såg på det senaste avsnittet av SKAM igår när jag var ensam hemma. Kände mig väldigt träffad av en replik i slutet, kommer inte ihåg den exakta formuleringen och hittar den inte på nätet heller. Något i stil med "Om du letar efter hat omkring dig så kommer du finna det. Och när du finner det så börjar du själv att hata." Väldigt sant. Hat finns överallt. Och hat föder mer hat. Jag som deprimerad ser hat överallt och jag hatar som bara den. Överallt och hela tiden. Nästan allt jag ser. Det är nog få saker jag inte hatar faktiskt. Så låt oss sluta prata om hat nu och fokusera på vad som är fint här i världen.
 
Några saker jag verkligen tycker om är natur. Träd av alla de slag, blommor, gräsmattor, träsk, hav, klippor och mossa. Hela köret. Om man kunde få den utan alla insekter som kommer med den så hade jag bott ute alla dagar. Eller kanske inte. Men ungefär. Katter! Och djur över huvud taget. Så otroligt fantastiska. Med djur räknar jag nog egentligen människor också. Men på avstånd. Vi är ganska roliga att iaktta. Jag tror att folk upplever mig som ganska obehaglig ute på stan. Jag stirrar som tusan. Och så försöker jag låtsas som jag inte gör det när någon upptäcker mig. Bebisar. Vi får inte glömma bebisar. Helt otroliga små paket av lycka. Jag vill ha en bebis. Jag skulle kunna dö för att få hålla i en bebis just nu! Spelar ingen roll hur han eller hon hade sett ut, oavsett om jag skulle få en som skrattande eller skrek. Bara att få hålla om och lukta på. Mata och mysa med. Ge all min kärlek till. Mmmh. Fina saker. Kanske värdt att leva ett litet tag till för.
 
Herregud jag har suttit här åtminstone en timme nu och jag har inte ens druckit upp halva frapinon!? Men jag är tacksam för att det finns frapinos här i världen. Eller nåt. Nej det är jag inte egentligen. Tycker inte så mycket om dem. Känner väl mest att jag borde köpa något dyrare ibland för att göra mig förtjänt av all tid jag spenderar här. Och så är det alldeles för varmt idag för att dricka vanligt kaffe.
Till top