Vem vill du vara?

Lärdomar, Tankar/känslor / Bemöt andra så som du vill bli bemött / Permalink / 0
Idag inspireras jag av tanken på att vara en förebild, att inspirera andra. Mormor hade satt upp posters lite här och var i huset när jag var liten. En av dem som hängde på insidan av dörren till toaletten, och som jag läste om och om igen, var "Bemöt andra så som du vill bli bemött". Med andra ord om jag vill att världen ska le mot mig så behöver jag le mot den först. Hur vill jag att mina vänner ska vara mot mig? Hur vill jag att andra med psykisk ohälsa ska hantera sina hinder? Hur vill jag att mina eventuella framtida barn ska se på sig själva? Hur vill jag att folk på gymmet ska träna?
 
Jag vill att mina vänner ska tro med hela sitt väsen på att jag kan klara av allt jag vill även när jag själv inte tror det. Jag vill att de som lider av psykisk ohälsa ska acceptera sig själva och platsen där de är i livet. Jag vill att de ska tillåta sig själva att vara som de är och göra sånt som får dem att må bra. Jag vill att mina eventuella framtida barn ska kunna se sina styrkor såväl som sina svagheter. Och jag vill att ska veta att de är älskade precis som de är. Jag vill att folk på gymmet ska må bra av den träning som de utför. Och jag vill att de ska göra det för sin egen skull.
 
Så det är vad jag låtit mig inspireras av när jag vaknade imorse och yogade för sjunde dagen på raken. Det må bara vara 10-15 minuter, men för varje dag har jag bara njutit allt mer av det. Det är vad jag inspirerats av när saker inte blivit som jag tänkt mig och jag har accepterat det och hittat en annan lösning istället. Det är vad som fick mig att känna mig stolt när jag var på gymmet och lyfte de förmodligen lättaste vikterna av alla i hela byggnaden. För det är ändå inte den som lyfter tyngst som jag själv ser upp till. Jag ser upp till den som har självkänsla nog att vara den som är svagast utan att dölja det för någon. Och den personen vill jag bli allt mer för varje dag.
Till top