Drömmar om bättre dagar

Tankar/känslor / Bättre dagar, Ekonomiskt bistånd, Kaffe, Rutiner, Socialen / Permalink / 1
Jaha, då har man varit och tiggt pengar av socialen igen då. Känner mig alltid så deprimerad efter de här mötena. Känns som att det lika gärna kunde ha varit ett AA-möte eller ännu värre. Jag ligger på botten och kravlar. På vägen hemm från mötet har solen gått ytterligare en bit upp över marken. Och gatorna som innan var fyllda är nu tomma. Barnen är inringda till sina klasser och alla föräldrar har lämnat barnen på dagis och åkt till sina jobb. Och här går jag, på väg hem igen. På väg att göra ingenting. Längtar efter hösten, jag tänker ju att jag ska börja plugga igen. Jag vill verkligen inte vara såhär värdelös som jag är just nu. Jag vill också ha nånstans att gå om dagarna och människor som jag träffar regelbundet och kanske utvecklar en vänskap med. Just nu är det jag och min pojkvän som hänger ihop. Och så familjen. Men jag är glad att jag har det jag har. Det har funnits stunder i mitt liv då jag inte haft vare sig pojkvän, familj eller vänner. Och det var en mörk tid.

För övrigt har jag slutat tycka om kaffe. Tror jag i alla fall. Det känns jättekonstigt. Jag trodde att när man väl lärt sig tycka om kaffe så skulle man för alltid bli beroende av det. Men den senaste tiden har smaken inte tilltalat mig och har jag inte lyckats dricka upp en enda kopp. Konstigt.
 
Men jag fortsätter försöka hålla på mina rutiner. Gå upp på morgonen, träna regelbundet, ta promenader, laga ordentlig mat, ta mina mediciner, träffa terapeuten. Inte för att det ligger något värde i något av det här just nu. Jag är helt igenom likgiltig för vad jag gör. Men jag tragglar mig igenom mina rutiner i hopp om bättre dagar. Jag drömmer och hoppas.

Fiskgryta och C#

Tankar/känslor / C#, Fiskgryta, Makrill, Promenad, Träning / Permalink / 0
Nom nom nom! Jag tänkte börja detta inlägg med receptet till den här fantastiska grytan.
 
Blomkål
Morötter
Palsternacka
Purjolök
Makrillfilé
Creme fresh
Vitlök
Soja
Ingefära
Fiskbuljong
Salt
Peppar
 
Och så kokar man det hela väldigt långsamt under sex till åtta timmar. Dvs det ska inte koka upp utan ständigt ligga strax under kokpunkten. Voila! Underbart säger jag.
 
 
Idag har jag bara tagit en fyrtio minuters promenad och dansat lite i en gympahall. Däremot har jag städat under en timme ungefär. Jag blev rätt varm av det med, så det får också räknas in i dagens träningspass. Har känt mig jättetrött hela dagen så jag är nöjd med det lilla jag gjort. Jag har varit mig själv trogen och varit igång trots att jag känt mig nere.
 
Nu ska jag ägna lite tid åt att programmera. Jag har kommit till slutet av en serie tutorials på youtube i C# och det känns bara skönt. De sista klippen har varit jätteröriga och jag har inte kunnat följa med riktigt. Det ända jag kunnat göra är att kopiera hans arbete. Jag har inte förstått hur jag ska kunna dra lärdom och applicera kunskapen i något eget projekt. Jag är fortfarande så pass färsk inom det här att jag inte vet exakt vad för sorts projekt jag skulle kunna starta. Så nu har jag gått vidare till en annan läromästare, nämligen microsoft! Inte vad du väntat dig kanske? Men tydligen har de en egen "Virtual Academy" som de kallar det. Så jag har backat bandet lite och börjat om och tittar nu på grunderna sett ur deras synvinkel. Så det känns spännande. Höll nästan på att tappa greppet där ett tag med den första killens tutorials. Jag upprepar, jätterörigt blev det.
 
Hej svej!

Tränings- och dietmål

/ Aktiv vila, Aldrig vila, Bort med rött kött, Dietmål, Makrill, Träningsmål / Permalink / 0
I tisdags bestämde sig jag och Oscar för att ta tag i flödet på facebook. Jag har sett otaliga vänner dela olika debattartiklar om varför vi borde sluta äta kött och folk som recenserat dokumentären Cowspiracy. Så nu var det dags att ta tag i saken. Från och med i tisdags och så länge vi orkar framöver så kommer vi avstå från rött kött. Fisk och kyckling lär tydligen vara bättre miljömässigt. Först blev det en smörgåstårta med lite lax på, med betoning på lite. Sen blev det pasta med linsröra. Efter det åt vi rester. Och idag har vi gjort en gryta med rotfrukter och makrill. By the way, ni som gillar att äta lax. Frusen makrillsfilé kostar mindre och smakar lika gott! Samma konsistens som lax fast det håller ihop bättre. Går inte sönder lika mycket. Stort plus från vår sida, testa!
 
Med "så länge framöver vi orkar" menar jag inte att det kommer bli en engångsgrej. Utan mer som en start på en ny livsstil. Som en resning av kroppen och en inspiration till att fortsätta.
 
För övrigt har jag ju ett träningsmål sedan snart en månad tillbaka att jag ska aktivera mig varje dag. Dvs som  minst ta en promenad. Sen ska jag gå till gymmet minst en gång i veckan och gå ut och springa minst en gång i veckan. Så aldrig vila med andra ord, eller som vissa hellre kallar det "aktiv vila". Hittills har jag lyckats bra. Jag har inte kunnat träna alltid när jag varit sjuk och när jag var på semester på Teneriffa. Men ut har jag kommit ändå varje dag. Och inga futtiga promenader heller utan ganska omfattande sådana. Så jag har verkligen vad man kan kalla en aktiv livsstil nu. Och det käns så skönt! Minns vissa perioder under mitt liv när jag säckat ihop totalt så har jag inte gått ut på hela dagarna. Nu är det slut med sånt. Idag körde jag två timmars helkroppspass på gymmet och promenerade i lite över en timme.
 
Keep going strong!
Till top