Milstolpe

/ Det går bra nu, Gymma, Milstolpe, Skönt att träna / Permalink / 0
Snart har jag tränat i exakt två månader varannan dag (ibland mer ibland mindre). Och vad är inte finare då än att det börjar kännas bra? Det känns helbra! Nästan hela den här tiden har jag haft tokmycket ångest inför att träna och även under träningen. Men sen en vecka tillbaka ungefär har det bara känts lättare och lättare för varje gång. Jag har ungefär en halvtimmes promenad till gymmet. Och normalt sätt brukar det kännas som att jag ska springa ett marathonlopp varje gång jag ska gå dit. Det är så sjukt segt. Hela den här veckan är jag hos min pojkvän på Arnö och det innebär ungefär en timmes promenad istället. Men både idag och i förrgår förundrades jag över hur fort det gick. Det var ju bara en enkelt liten promenad, inget konstigt med det. Men det är klart att det känns som att det är mycket värre än vad det är om man ständigt går och tänker att "herregud vad långt det, jag kommer aldrig klara det här, jag vill inte, jag orkar inte". Kapar man bara bort de tankarna så går det ju ganska enkelt.
 
Och samma sak med själva träningspasset i sig. Jag började hyperventilera och trodde jag skulle svimma eller nånting om jag hade fortsatt. Jag har många gånger tänkt tanken att det kommer bli omöjligt att göra det här till en rutin. Jag hade så mycket ångest att jag bara ville ge upp om och om igen. Men nu känns det bara skönt att få använda kroppen. Alla tankar har bara kapats av. Nu är det bara min kropp och tyngderna jag lyfter. Inget mer.
 
Jag är osäker på exakt varför det börjat gå så bra nu. Men jag tror att det finns flera orsaker. Den första vändingen kom när jag började lyssna på podcasten Tyngre. Dels blev jag inspirerad till att träna när jag lyssnar på den, dels får jag fokusera på något annat då istället för mina ångest-tankar. Och det är ju perfekt att lyssna medan man går. En annan sak vi börjar med här på Arnö är att titta på Svett och etikett innan vi går och tränar. Det är ett program som finns på svt-play (på begränsad tid, så gå in nu om du vill hinna). Det är också en form at motivationshöjande faktor samtidigt som jag får fokusera på något annat. Den sista faktoren tror jag är tid. Jag har velat ge upp, men jag har fortsatt ändå. Och nu har det gått så pass lång tid att jag på något sätt vant mig vid det. Jag har börjat acceptera att jag ska gå dit så ofta som jag gör nu. Det tar tid att börja med en ny vana. Eller en ny livsstil egentligen. För det är det ju. Jag har gått från att sitta ner hela dagarna och äta stup i kvarten när jag mår dåligt och vill trösta mig. Och då mår jag bara ännu sämre.
 
Nu får jag tränar jag regelbundet, äter med måtta och får på köpet vara utomhus i en timme (eller två timmar när jag är här på Arnö). Och egentligen har jag en nyhet till. Jag inte bara trivs med träningen. Jag har höjt med fem kg till i marklyften och kan fortfarande köra lika många set och reps! Så det är tio kg plus på bara några dagar. Jag har också börjat höja vikterna i många av de andra övningarna och jag känner att jag sakta med säkert börjar bli starkare! Och jag kunde inte varit mer nöjd. Jag mår så jävla bra just nu!

Ikea-crush

Tankar/känslor / Att köpa, Har alltid velat ha, Ikea, Inredning / Permalink / 1
Datumet för min inflytt har flyttats fram från september till oktober till november till december. Jag fick höra att personen som bor där nu skulle flytta ut den första december, men idag fick jag nytt bud på den femte december. Nåja, det känns att det är nära nu i varje fall. Idag har jag ägnat några timmar åt att titta på ikea vad jag ska köpa för något. Har även kikat efter inspiration på pinterest. Och jag har nedan framställt ett kollage med bilder på saker jag vill ha i min lägenhet. Vi får se sen hur mycket jag har råd med och vad som får plats! Här kommer i alla fall ett litet kollage med saker jag skulle vilja ha i mitt hem.
 
 
 
Högst upp till vänster har vi en grymt häftig lampa jag hittade på Ikea (det allra mesta är från Ikea). Den ser ut som en exploderande planet ungefär. Man kan dra i snöret för att "stänga" eller "öppna" den och på så vis på olika mycket ljus. Grymt snygg! Bredvid lampan har vi till höger massor med lådor som man tex kan lägga i en byrå. Kan också tänka mig ha dem i en bokhylla. Hur som helst, lådor är sjukt bra för att få saker att se lite mer städade ut! Sist på övre raden är ett serveringsfat för tårtor, kakor, cupcakes eller vad man nu vill. Jag som älskar att baka skulle älska att få ställa fram min verk lite snyggt. Blir så himla glad bara jag tänker på serveringsfat, haha!
 
Okej, andra raden kom igen nu. Glasflaskor, självklart! En del glasburkar har jag redan för att förvara saker i. Men lite flaskor i liknande stil är perfekt för att ha saft eller liknande i, så kan de stå i kålskåpet och bli kalla. Sen hittade jag en träd med fåglar i! Det är som ett jättestort klistermärke, 185 cm. Har inte helt bestämt mig angående den. Men den var väldigt fin i varje fall! Sen kommer en klädhängare. Har alltid velat ha en klädhängare, de är så himla fina. Och praktiska. Men sen vet jag ju inte om det kanske finns massor med krokar eller sånt. Så vi får väl se. Efter den har vi en liten hylla som jag tänkte ha i badrummet. Kanske lägga handdukar på de undre hyllorna och lite ljus eller flaskor av olika slag ovanpå? Vi får se!
 
Rad tre. Massor av ljus! Nu till sovrummet. Jag har ingen säng i nuläget och känner heller inte att jag riktigt har råd med det. Så istället för att köpa en hel säng så tänkte jag köpa bara madrasser. Har ändå alltid gillat att befinna mig nära golvet. Det känns jordat och naturligt. Men om jag bara ska köpa en madrass så vill jag banne mig ha en bra madrass. Så jag tänkte köpa en med memory foam, dvs en madrass som formar sig efter kroppen. Såna är väldigt sköna och i det lite dyrare laget. Vidare vill jag gärna ha satinvävda lakan av bomull (som Ikea kallar det). Vilket ger lakanen ett vackert skimrande samtidigt som de blir väldigt mjuka. Förutom det vill jag ha nån sorts mjuk och gosig pläd. Och sen någon jättegosig matta att sätta fötterna på när jag vaknar! Kanske till och med fårskinn? Såg att det fanns fusk-fårskinn på Ikea. Får åka dit och titta på dem, svårt att veta om det är något att ha när jag inte känt på det i verkligheten. Härnäst kommer en väldigt gammaldags matvåg. Jag tänkte kanske inte köpa just en sån utan en lite mer modern. Fast den här var ju så himla fin! Synd bara att man inte kan nollställa såna där gamla. Om man väger en smörgås tex och sen nollställer med brödet på och brer på smör. Så kan man så hur mycket smöret väger också. Det är min privata diest så fått mig att vilja ha en sån. Så kan jag ta reda på exakt hur mycket kalorier jag äter.
 
För övrigt det där med att äta max 1500 kalorier jag skrev om igår... Jag har fått en tillrättavisning. Om jag skulle ligga i koma och inte röra mig alls under en hel dag så skulle jag ändå behöva 1800 kalorier för att behålla min vikt. Så egentligen tycker han att jag ska äta minst 1500. Jag kommer ändå gå ner i vikt. Bara väldigt långsamt. Jag är ju så otålig!! Men, men. Jag ska försöka hålla mig till tåls och inte svälta mig själv.
 
Sist på raden kommer en tekanna. Bara för att det är så himla mysigt och fint. Hoppas jag får besök ofta så jag kan servera te i den!
 
På rad fyra kommer vita långa gardiner. Ett måste! Sen kommer en helkropps-spegel i tre delar så att jag kan se mig själv från alla håll! Så himla fint, jag säger det igen. JAG HAR ALLTID VELAT HA EN SÅN! Efter det har vi uppe en massa olika glasflaskor och burkar med blommor i. Efter det, en klädhängare. Har även sett folk som använder typ pinnar från skogen och hänger upp i rep från taket. Det skulle ju vara ännu häftigare, men jag vet inte exakt hur man gör det. Kanske att morfar har en idé. Jag har sån tur att ha en så allmänbildad morfar! Men annars funkar en sån här klädställning också. Eller om jag kanske ska ha en garderob? Det är också en sån där sak jag alltid velat ha. Minns att jag frågade mamma flera gånger när jag var liten. Men jag fick ingen garderob. Det var för dyrt och onödigt eftersom vi redan hade byråer. Nåväl, kanske nu? Sist har jag valt ett vitt skrivbord med en vit stol man kan snurra runt i(jätteviktigt att man kan snurra i den!!).
 
Sen kommer ju de saker jag redan har nu till också. Tavlor, bord och bokhyllor och sånt. Det är kommer bli så himla bra. Vill åka till Ikea nu nu NU!

Deffning

/ Deffa, Deffning, Gå ner i vikt, Kalorier / Permalink / 2
Jo förresten, ni kanske minns att jag för en månad sen ungefär tog tag i mitt socker beroende. Dels vill jag säga HURRA till mig, för jag har lyckats hålla mig till att bara äta socker en dag i veckan och gör det fortfarande. Senaste gången jag köpte lösgodis fick jag kramp i magen och blev lätt illamående efter tre bitar. Helt sjukt vad jag utsatte min stackars kropp för tidigare.
 
Tänkte också tillägga att jag sedan en vecka tillbaka börjat deffa. Som står för att definiera (muskulaturen). Det är tydligen som att banta fast man måste träna samtidigt för att få kalla det för en deffning. Målet är att ligga på ungefär 500 kalorier mindre än vad man behöver en period. Tills musklerna börjar synas under fettet helt enkelt. Jag bör ligga på runt 2300 kalorier per dag. Så egentligen kan jag äta runt 1800 kalorier nu för att långsamt börja definiera min kropp. Men eftersom jag helst vill ha lite snabbare resultat så ligger jag på max 1500 kalorier nu. Ibland äter jag bara strax över 1000.
 
Jag trodde att hungern skulle bli det värsta i och med att jag nästa hela livet haft svårt för att känna mättnad. Även om jag känner att det är fullt i magen så säger huvudet att jag måste äta mer. Jättekonstigt. Men hur som helst. Hungern var inte alls så jobbig ärligt talat. De första tre eller fyra dagarna var jag hungrig nästan konstant bortsett från den första halvtimmen ungefär efter att jag hade ätit. Men det var inte så illa. Dessutom har hungerkänslan försvunnit nu. Jag har som vant mig vid att äta mindre och kroppen har förstått. Det som däremot är jobbigt är när kroppen säger ifrån att jag har ätit för lite. Jag känner mig ibland alldeles matt och låg. Inte sömnig och inte hungrig. Bara som att kroppen går lite på sparlåga och man orkar inte riktigt vara sig själv. Plus att jag kommer på mig själv med att ständigt tänka på mat som jag skulle vilja äta. Puh...
 
Men jag kämpar vidare. Jag vet att det är lite tabu att prata om sin vikt, särskilt som tjej. Men jag skiter i det. Jag brukade väga 63 kg förr i tiden. Innan jag fick mediciner som påverkar min aptit. Numera väger jag 68 kg. På en vecka har jag gått ner 0,7 kg. Lugnt och sansat ingen svältdiet här inte. Såatteeeh. Det var det jag ville säga ikväll. Hej på er! Nu ska jag titta på Disney.
Till top