Hejdå bloggen

Tankar/känslor / Blogg, Bok, Hejdå, Livsleda, Självmord, Skriva / Permalink / 1
Hej, hej!
 
Jag vill meddela att det kommer bli tyst i bloggen ett tag nu. Jag har kommit igång på riktigt med att skriva. Jag håller på att skriva en bok till er som går runt och tänker på självmord eller allmänt känner att livet skaver som utan helvete och snart inte vet vad ni ska ta er till. This is for you. Från en tjej som vet hur det känns.
 
Så istället för att skriva här så skriver jag nu på boken som jag inte har en aning om den kommer bli publicerad eller ej. Det för ödet avgöra. Antingen så blir den läsvärd och då publiceras den eller också blir det bara skit och då får det väl vara så.
 
Hur som helst. Tack alla som har läst i min blogg och som skickat positiva kommentarer och komplimanger till mig! Har tyckt att det varit helkul att skriva här och det har hjälpt mig MASSOR! Förresten så är jag nog inte helt klar med att skriva här, jag kommer förmodligen tillbaka i sinom tid. När jag skrivit färdigt min bok alternativt tröttnat på att skriva den. Vi får se. Ha det bra till dess, hejdå! <3

Jag är kvinna och jag har kort hår.

Tankar/känslor / Acceptans, Femininitet, Jobbet, Kort hår, Kvinna, Kvinnlighet, Panik, Stress / Permalink / 0
Vad är väl en bal på slottet...? Vad är väl kvinnlighet. För mig var det tydligen långt hår. Fast jag visste inte om det. Och inget jobb har jag heller längre.
 
 
En vecka med en ständig klump i magen har gått. En vecka där varje kväll har slutat i en panikattack. En vecka då jag blödit näsblod och skakat i hela kroppen av stress varje dag. En vecka då jag vaknat varje morgon med känslan av att jag kommer möta min död idag. Nu är det slut. Jag säger stopp för alla dessa dumheter. Nu är det slutlekt med mitt liv. Det är jag som har kontrollen. Nu är det jag som bestämmer.
 
På jobbet var de väldigt snälla och respekterade mitt beslut. Jag fick till och med höra att "Vad stark och modig du är som tar det beslutet i dena kritiska stund. Och trots att du faktiskt gjorde ett så bra jobb och pratade med alla om hur du skulle stanna även i höst".
 
Och vad gäller håret. Jag är förvånad över min reaktion. Jag trodde jag var den där typen som inte brydde mig om hur jag ser ut eller vad andra tycker. Jag brukar allt som oftast gå min egna väg vad gäller utseende. Men jag fick panik, klippte av alltihop. Sen såg jag mig i spegeln och såg hur okvinnlig jag såg ut. Jag som alltid nästan föraktat kvinnliga kvinnor. Jag har alltid på något sätt känt mig äcklad av att se för kvinnlig ut. Som om det vore fel på något sätt. Men nu när jag såg mig i spegeln och såg hur okvinnlig jag såg ut. Jag grät som ett barn en bra stund kan jag säga. Förstår knappt var det kom ifrån. Som om jag någonsin brytt mig om sånt? Plötsligt gjorde jag tydligen det. Och nu får jag en stark längtan efter att ta på mig en klänning, klackskor och sminka till mig. Allt för att bli mer feminin.
 
Att vara kvinna är en del av min identitet. Kanske är jag inte så förlorad och identitetslös som jag trodde innan trots allt. Jag har tydligen en identitet. Som jag förvisso känner att jag förlorat på nytt nu igen. Men den finns ändå där. Det känns tryggt. Jag är kvinna. Fast jag har kort hår. Eller nej förresten. Jag är kvinna OCH jag har kort hår. En stark och modig kvinna med kort hår.
 
 

Driva hälsoblogg med mig?

Tankar/känslor / Blogg, Driva, Hälsa, Inspiration / Permalink / 2
Jag har tråkigt och sitter och söker efter bra bloggar att läsa. Men jag hittar inga! Funderar över om jag kanske skulle skapa något som jag själv skulle vilja läsa. Fylla ut mitt egna behov på något sätt. Kanske finns fler som också söker efter något liknande.
 
I all fall för att komma till saken. Jag skulle vilja ha en blogg som är positiv men inte falsk. En blogg där det är fokus på tips för personlig utveckling och kanske debattinlägg eller något i den stilen som berör hur man ska vara. Hur ska man leva, hur man ska orka, vem man vill vara osv. En blogg med inspiration till livet. Kan ju vara texter och bilder som inspirerar till hälsosammare kost, träning, hur man är mot sina vänner, hur man gör för att leva ett lyckligare liv och känna sig mer tillfreds med sig själv. Så den skulle inte bli lika personlig då som den här jag skriver i nu, just nu skriver jag enbart för min egen skull. Men tänk om man skulle skriva mer för andras skull och ge tips och råd och åsikter och inspiration.
 
Finns det någon annan som skulle tycka att det vore intressant? Jag tänker att i och med att den inte ska vara så privat så skulle det vara kul att dela den med någon! Tänk att turas om med att skriva och hjälpa andra människor som letar efter simpel vägledning? Låter det inte jättekul! Skulle bli jätteglad om någon hörde av sig och vill skriva med mig eller bara höra av er om ni tycker det är en bra idé. Det skulle peppa mig något otroligt att få höra era åsikter!
 
Tack och hej!
Till top