SATS inspirerar

/ Framtiden, PT, SATS / Permalink / 0
Ah, ett lunchpass på SATS sitter inte fel. En sådan härlig morgon! Vakna och gå upp när jag känner för det, äta frukost långsamt, titta på lite serier. Gå till gymmet och svettas en stund, duscha och komma hem igen. Äta lunch och läsa en tidning som jag hämtade på gymmet. Livet är riktigt trevligt ibland!
 
Jag har aldrig varit på SATS förut och tränat men jag blev jätteinspirerad. Det var stort och öppet, snyggt inrett och gav allmänt en väldigt trevlig känsla. Det kändes också som att alla människor som var där och tränade hade en särskild energi omkring sig jämfört med många andra gym. Alla verkade vara väldigt positiva, målmedvetna och älska träning på ett annat sätt än vad jag sett förut. Först kändes det lite skrämmande, vad gör jag här bland alla atleter? Men sen började jag tänka att vad roligt att alla är så glada och friska, varför är inte alla människor såhär?
 
Det är så kul att träna och man blir så glad. Jag känner mig starkare för varje gång och jag känner mig mentalt stark för att jag får träningen gjord. Det bättrar på självkänslan och jag känner att jag kan slappna av under resten av dagen på annat sätt när jag vet att jag har tagit ut kroppen ordentligt. Jag känner mig snyggare och coolare och jag känner mig allmänt som en bättre version av mig själv.
 
Nu har den här tanken väckts igen som jag hade för några år sedan. Vad kul det skulle vara att bli personlig tränare! Kanske inte som ett heltidsjobb jag kommer ha hela livet. Men som en bra och rolig utbildning att ha genomfört och kul deltidsjobb som ger erfarenhet. Det skulle verkligen vara superkul, ju mer jag får lära mig om träning och hälsa desto roligare bli det. Och att hjälpa andra människor har hela tiden också varit ett mål för mig. Känns som en fantastisk kombination! Dock blir ju detta efter att jag har dansat klart i Härnösand och gjort GMU i sommar. Det är kanske det som händer därefter? Jag vill ju söka Danshögskolan som bara har antagning vartannat år, och inte inför nästa år. Så jag skulle ändå behöva hitta på något kul att göra under ett år eftersom den här dansutbildningen bara är ett år lång.
 
PT-utbildningar kan nog vara olika långa men sen vill jag ju hinna arbeta med det ett tag också innan jag antar nästa utmaning. Det är ju förresten alltid bra att vara breddad, att jag har erfarenhet både inom dans och träning skadar ju aldrig oavsett vad jag kommer göra i framtiden. Fast sen har vi teaterdelen också som på sätt och vis inte ligger allt för långt ifrån dans. Det vill jag ju också utveckla förr eller senare. Det kommer det med. Allting är så kul! Ser fram emot allt som kommer hända i framtiden. Mitt liv är det bästa livet som finns, eftersom jag fått välja helt själv vad jag vill göra med det!

Vila ut

/ Balettskor, Höstlov, Slappa, Sthlm / Permalink / 0
Jag var så nervös över att jag skulle bli uttråkad på höstlovet. Försökte planera så mycket saker som möjligt för att fylla veckan med. Men nu när jag väl är ledig så sitter jag mest i soffan och tittar på serier, läser artiklar, lyssnar på musik och ibland går jag ut och köper mat. Och jag är helnöjd, det är så skönt att göra ingenting! Det hade jag väl aldrig trott om mig själv att jag skulle kunna njuta såhär av att vara mest ensam och sysslolös hela dagarna. Det är först nu jag inser hur trött jag är efter se senaste veckornas kamp i danssalen.
 
Jag har över huvud taget knappt orkat tänka på dans. Jag som tänkte att jag skulle dansa varje dag nu. Jag har lagt in lite styrketräning några gånger i veckan nu i min planering dock och det är skönt. För det är något helt annat än dans. Och fram till idag har jag mest ryst vid tanken på att öva på mitt solo. Idag är jag lite mer utvilad och gick och köpte ett par nya balettskor! Haft dem på mig sen jag kom hem för två timmar sen och testat tonduer och pliéer i dem! Känns skönt med nya fräscha skor, mina gamla ville jag över huvud taget inte använda för att de kändes så nötta och genomsvettade. Det hjälpte inte ens att tvätta och sprita dem. Men nu ska mina fötter nog vara glada på baletten!
 
 
Tog en lång promenad i centrala Stockholm och Vasastan. Hittade nya spännande utsikter, affärer och reklamskyltar!
 
 

Första dagen på resten av mitt liv

/ Dansa, Härnösands ryggklinik, Lycka, Ny energi, Sjukgymnast, Smärtfri, Öppna upp / Permalink / 0
Ute öser regnet ner och här inne sitter jag känner mig glad! Detta har varit två ytterst händelserika dagar och det kommer bli svårt att återge allt. Men jag gör ett försök!
 
Igår var jag först hos sjukgymnasten som klurade en stund på varför jag får sån extrem huvudvärk vid fysisk ansträngning. Efter en stund kom hon fram till att det förmodligen beror på att jag är väldigt stel i nacken och att syret inte har en chans att få komma upp till huvudet när jag anstränger mig. Låter lite läskigt. Hon masserade mig lite och knäckte huvudet (ännu läskigare men det gjorde inte så ont som lät). Hon kändes som en person jag kunde lita på så jag blev lugn och glad, ska på en behandling till när jag kommer tillbaka efter lovet.
 
När jag kom tillbaka till klassen igen hade vi modernt och Danielle drev oss längre än vanligt för att få ur oss all vår energi. Många av oss har en tendens att hålla tillbaka mycket trots att vi kanske inte alltid förstår det själva. Men igår ville Danielle bestämt att vi skulle öppna upp oss och ge allt. Det blev väldigt intensivt och känslomässigt laddat, förmodligen kände vi oss alla väldigt skakiga. Flera grät och andra kände sig allmänt förvirrade. Efteråt satt vi i en ring och pratade med varandra om vad vi hade upplevt och sen tog ledigt resten av eftermiddagen.
 
På kvällen hade balett och vid det laget hade känslorna hunnit lägga sig lite. Vilket var skönt för efter baletten hade jag inbokat utvecklingssamtal. Egentligen kände jag att jag inte riktigt behövde det. Jag känner att jag börjat jobba på rätt bra sista tiden, jag vet vad jag gör och det verkar fungera. Jag går framåt på alla sätt. Dock var det skönt att få formulera mina tankar högt. Att sätta ord på vad det är jag gör just nu och vad jag mer skulle kunna tänka på för att ta mig själv vidare. Så det var trots allt givande.
 
Den dagen såddes fröna som idag fick bära frukt!
 
För det första så var det först idag när jag gjorde lite mer ansträngande fysiska saker jag förstod hur bra sjukgymnasten var. Jag blev så fascinerad över att jag kunde stå mot väggen med benen i 90 grader och få mjölksyra utan att huvudet höll på att sprängas, att jag fortsatte att stå där och njöt av mjölksyran och ickehuvudvärken mycket längre än vad jag normalt burkar orka. Jag har aldrig upplevt något sånt här förut, det känns helt magiskt! Det gjorde så extremt ont förut och det blev bara värre för varje dag. Och hon bara tryckte lite, knäckte fram och tillbaka och nu är smärtan som bortblåst! Helt fantastiskt!
 
Och sen resten av dagen och särskilt moderna klassen. Det känns ungefär likadant som med min stela nacke. Det känns som att jag varit igentäppt, instängd. Jag har inte använt min fulla potential på väldigt länge. Men tack vare allt som hände igår så har kranen öppnats upp, och ut flödar energin. Jag visste inte att jag kunde dansa så som jag gjorde idag. Det blev ett mycet hårdare jobb fysiskt men det blev också roligare än vad det någonsin varit att dansa. Och jag har ändå alltid älskat att dansa. Och nu var det som att jag kastade mig ur all min försiktighet och alla mina rädslor och tvivel. Jag bara gjorde, bara dansade, bara var. Och det var så otroligt fantastiskt att jag knappt med ord kan beskriva hur bra det känns. Nu kan jag på allvar börja tro på mig själv och förstå hur långt jag kan gå.
 
Samtidigt var det flera andra i klassen som också kände att de kunde släppa ut mer energi än vanligt. Och vi byggde på varandra, gav och tog och det blev bara bättre och bättre. Vi tog varandra till höjderna!
 
Och det bästa med allt det här är att detta bara är början. Nu har jag öppnat dörrarna till något nytt. Härifrån kan jag ta mig var jag vill! Dansklasserna kommer bli annorlunda från och med idag, det känner jag. Jag är spänd av förväntan, lycklig och målinriktad!
Till top