Rösta om du bryr dig om vad som helst som är orättvist

Tankar/känslor / EU, Rösta, Val, Viktigt / Permalink / 0
Jag är djupt besviken över valresultatet. Det är bara hälften av alla människor som får rösta som har gjort det. Både i Sverige räknat, stad, för stad som landet i stort men även i Europa. I några länder var det till och med under 20% som hade röstat om jag inte minns helt fel.
 
Vad är det med er människor? Djur misshandlas där ute, tonvis med skräp släpps ut i haven, djur sprutas fulla med antibiotika som vi sen äter och det finns stor risk att vi blir immuna mot det. Människor tillåts inte gifta sig med vem de vill, barn är sjuka men får inte hjälp, andra människor sätts i fängelse för sina åsikter. Och här röstar inte ens hälften av oss!?
 
Om vi kan göra nånting i våra liv för att förbättra situationen för oss själva eller för någon annan så är ju detta det allra minsta vi kan göra. Det är inte svårt på något sätt att rösta. Särskilt inte här i Sverige. Och det är så enormt viktigt. Vet du inte vad du ska rösta på? Du kanske åtminstone vad du INTE vill rösta på. Rösta på nånting som känns mindre dåligt åtminstone! Det finns alldeles för många människor med starka åsikter som kommer bestämma åt dig annars.
 
Ordet idot kommer från antikens Grekland. Idiot kallades en person som inte röstade i politiska val. Det är så otroigt viktigt att ta ställning. Jag har alltid varit en människa som inte vill ta ställning. Det känns bättre att vara mellanhanden, jag vill inte bråka med andra. Jag vill hellre se på utifrån och kunna förstå båda sidor. Det finns ju alltid rätt och fel i det mesta.
 
Men sen finns det också vissa partier som är nästan bara dåliga, och tar man sig tiden så är det inte särskilt svårt att se vilka partier det gäller. Som sagt, ta åtminstone ställning till vad du INTE vill ska ske.
 
Jag hoppas verkligen att vi blir fler som röstar i nästa val oavsett vad ni röstar på. Jag vill se att era röster hörs. Att ni räknas med, att ni utnyttjar er rätt. Hjälp era medmänniskor genom att rösta.
 
Tack på förhand.
 
För övrigt hade solen gått ner för mycket igår kväll när jag kom till kyrkogårde, jag missade det magiska ögonblicket. Men tog en del bilder ändå!
 
 
Till top