Rekord!

/ Dumbo, Löpträning, Pilates, Rekord, Stolt / Permalink / 0
Hej hej bloggen!
 
Kan ju börja med att säga att trots att jag var rätt så motvillig att träna idag så slog jag tre rekord i min löpapp. Det ena var antal förbrända kalorier, sånt räknar jag inte så det spelar ingen roll. Men det roliga var att när jag väl kom ut och sprang så kände jag för att ta en ny väg så jag bara valde väg för stunden. Det blev ungefär samma längd som de gånger jag sprungit senast. 4,26 km denna gång hur som heslt.Tror min vanliga löprunda är 4,3 ungefär?
 
Hur som helst jag höll en medelhastighet på 6:08 min/km! Normalt håller jag 6:35 min/km. Dessutom har min vanliga runda ca 77 meters stigning. Denna gång blev det 174 meters stigning. Så till på köper sprang jag inte bara snabbare utan också i fler och större uppförsbackar! Särskilt stolt är jag med tanke på hur dåligt det gick senast jag sprang.
 
Igår blev det pilates igen. Blev inspirerad av hur jobbigt och svårt det var. Samtidigt som det påminner mig om balett lite, att det är så viktigt med teknik, att stabiliteten kommer från center (magen) och att alltid tänka på förlägning. Så det hjälper mig att komma in i danstänket igen. Fick rätt mycket träningsvärk i magen av gårdagens halvtimme.
 
För övrigt såg jag på Dumbo till frukost imorse. Nån mer än jag som sett den filmen på sistone och lagt märke till LSD tripen de lagt in!? Samt så har jag inte alls förstått tidigare hur Dumbo fick sitt namn. Blev jätteledsen. Fast det är en fin film i övrigt om att inte ge upp och att det finns något fint hos alla som väntar på att komma fram.

RIs och ros idag

Tankar/känslor / Förlora kontroll, Jobbet, Mus, Reklamation / Permalink / 0
Jag har köpt en trådlös mus som ligger skönt i handen. Logitech, tre års batteritid och kostade strax under 400 spänn. Det står att den ska ha "precise laser tracking". Fan heller säger jag. Jättebesviken, hatade den från första stund. Den släpar efter och är inte alls särskilt precis. Särskilt inte vid små fina rörelser. Vilket är precis vad jag använder ofta när jag redigerar bilder.
 
Det var ju därför jag från första början ville köpa en mus, jag har ju en touchpad på min dator. Men det behövs en riktigt mus för att kunna göra fina precisa små rörelser  och samtidigt använde snabbkommandon och klicka på olika sätt (som jag gör när jag redigerar bilder). Men nej. Det är jättesvårt att styra rätt. Det blir bättre resultat när jag lägger musen på ett blankt papper istället för på träbordet. Den tycks gilla blanka ytor bäst. Men inte ens där är den optimal. Jag är besviken. Tror inte att den är trasig dock det är nog bara jag som är väldigt kinkig med små detaljer. Går det att reklamera tro?
 
Nu struntar vi i det för tillfället. Vi pratar om något kul istället. Har det hänt något kul på sistone... Jag måste faktiskt tänka efter. Min chef säger att jag gör ett jättebra jobb och satt och tröstade mig i över en timme medan jag grät idag. Kontrollbehövet inom mig blev plötsligt okontrollerbart. Det var alldeles för mycket som jag kände att jag inte kunde kontrollera. Vad gäller saker som kunder klagar på som jag skickar vidare uppåt till chefer på coop. Saker och ting går så långsamt där och den största förändringen som gjorts nu är att vi fått ytterligare ett nytt system att jobba i. Som är väldigt komplext och det blev bara för mycket för mig.
 
Det kändes som att jag åkte för fort i skidbacken och råkade volta och falla. Fick snö innanför kläderna och chocken som kom efteråt gjorde att jag helt kortslöt i hjärnan och kunde inte tänka en tanke till. Gav mig själv rätten att ta rast och sen satte jag mig och grät och pratade med chefen i över en timme. Han satt lugnt kvar och pratade med mig och var jättesnäll. Jag fick ta den tiden jag behövde, fick kladdkaka med grädde till och med. Bästa företaget, bästa chefen!
 
Kanske inte världens gladaste grej så för mig. Men stor eloge och tack så mycket. Jag känner mig uppskattad och väl omhändertagen. Kändes fint.
 
 
Den här bilden tog jag förra veckan har jag för mig. När jag gick förbi där igen nu i helgen så hade någon ställt upp hästarna igen så de stod fint och prydligt!
 

Rösta om du bryr dig om vad som helst som är orättvist

Tankar/känslor / EU, Rösta, Val, Viktigt / Permalink / 0
Jag är djupt besviken över valresultatet. Det är bara hälften av alla människor som får rösta som har gjort det. Både i Sverige räknat, stad, för stad som landet i stort men även i Europa. I några länder var det till och med under 20% som hade röstat om jag inte minns helt fel.
 
Vad är det med er människor? Djur misshandlas där ute, tonvis med skräp släpps ut i haven, djur sprutas fulla med antibiotika som vi sen äter och det finns stor risk att vi blir immuna mot det. Människor tillåts inte gifta sig med vem de vill, barn är sjuka men får inte hjälp, andra människor sätts i fängelse för sina åsikter. Och här röstar inte ens hälften av oss!?
 
Om vi kan göra nånting i våra liv för att förbättra situationen för oss själva eller för någon annan så är ju detta det allra minsta vi kan göra. Det är inte svårt på något sätt att rösta. Särskilt inte här i Sverige. Och det är så enormt viktigt. Vet du inte vad du ska rösta på? Du kanske åtminstone vad du INTE vill rösta på. Rösta på nånting som känns mindre dåligt åtminstone! Det finns alldeles för många människor med starka åsikter som kommer bestämma åt dig annars.
 
Ordet idot kommer från antikens Grekland. Idiot kallades en person som inte röstade i politiska val. Det är så otroigt viktigt att ta ställning. Jag har alltid varit en människa som inte vill ta ställning. Det känns bättre att vara mellanhanden, jag vill inte bråka med andra. Jag vill hellre se på utifrån och kunna förstå båda sidor. Det finns ju alltid rätt och fel i det mesta.
 
Men sen finns det också vissa partier som är nästan bara dåliga, och tar man sig tiden så är det inte särskilt svårt att se vilka partier det gäller. Som sagt, ta åtminstone ställning till vad du INTE vill ska ske.
 
Jag hoppas verkligen att vi blir fler som röstar i nästa val oavsett vad ni röstar på. Jag vill se att era röster hörs. Att ni räknas med, att ni utnyttjar er rätt. Hjälp era medmänniskor genom att rösta.
 
Tack på förhand.
 
För övrigt hade solen gått ner för mycket igår kväll när jag kom till kyrkogårde, jag missade det magiska ögonblicket. Men tog en del bilder ändå!
 
 
Till top