So long!

/ Permalink / 1
Då var det dags för avresa då!
 
Spännande. Nervöst. Stressigt. Mikael jobbar fram till 13 och till dess ska jag hinna städa, tvätta, äta och duscha. Och då får vi inte glömma att jag knarkar ipren och hästliniment (fråga inte) för att alls kunna röra på mig för träningsvärken. Aldrig varit med om liknande! Upprepar, vikter är inte att leka med! Kids, do not try at home. Eller gör det förresten, vad är det värsta som kan hända?
 
Hur som helst, 14 åker bilen. Svishar förbi och hämtar saker hos mig. Sen till Eksjö för att bidra till god stämning i familjen. Vid midnatt nån gång anländer vi till Simrishamn och Cajsa! Efter lunch imorgon drar vi vidare till Lund för att hämta upp en vän, för att åka till Köpenhamn och spendera dagen där. Och precis hinna köra till Hamburg innan vi däckar där nånstans (vet inte var än) imorgon kväll. So long my friends!
 
För övrigt kan det ju vara lite av intresse vad som hände igår kväll. (Bilder!!) Det tog 40 min att gå till "stranden" och det var packat med folk. Salladen blev god. Det är bra. Vattnet är varmare nu än för en vecka sen. Mikael hotar med att släpa ner mig i vattnet om jag fortfarande inte badat ute vid det laget vi är i Spanien. Kan inte ro för att jag plötsligt tycker det är obehagligt. Det är mörkt, djupt och kallt! 
 
Övriga händelser från den kvällen: en båt cruisade runt vid stranden innehållandes tre muskulösa killar med tatueringar och en smal solbränd tjej med stora bröst som dansade till deras höga musik. Tätt med folk som det var på bryggan så hörde jag många runt omkring sucka, skaka på huvudet och säga "Nej men fy fan" och annat liknande. Så tänkte jag också, erkänner. Sen kom jag på mig själv med att vara typiskt svensk. Är det överdrivet att tycka att de var lite töntiga?
 
Vidare, vi gick till Sthlms glasshus som har sjuttioelva olika smaker de gör själva. Vi åt glass. Tyckte det var fantastiskt gott. Gick hem till Mikaels pappa och drack ingefärste, 30 minuters promenad. Med en extra workout på vägen! En varmluftsballong landade mitt på vägen och bad folk omkring hjälpa till att flytta på dem. De var tvugna att nödlanda för att ett plan skulle kunna landa i Bromma. OKEJ, nog med text. We want pics. Here you go!
 
VI HÖRS OM TVÅ VECKOR :D
 

Packa

/ Permalink / 0
Hej igen, eftermiddag.
 
Lunchen är uppäten och middageninhandlad. Det försnämnda revbensspjäll med ugnsbakade grönsaker och ris. Det sistnämnda kommer att bli en pasta och baconsallad! Så nu återstår bara av dagen att spåna på design till den här bloggen som Mikael sen ska skriva åt mig (för att han är väldigt duktig och snäll). Mentalt packa inför imorgon så jag sanbbt kan plocka åt mig vad jag behöver hemifrån medan vi bara svishar förbi för att sen ta oss vidare ner till Eksjö som först stopp. Där vi ska äta middag med Mikaels mormor! Göra två offlinelistor i spotify att med på resan. En för när vi är pigga och en för när vi är trötta och hungriga. Kanske en för när vi är superduperglada också? Mer om idag, ja! Göra sallad, gå till Hornsbergs strand, vara en badkruka medan någon tittar uppmanande på mig, gå hem, äta glass med smak av ögglikör och VÓLLA! Dagen är avklarad och jag får sova. Om jag kan.
 
Nu när iprenen verkar och smärtan i armen inte är lika påtaglig så märker jag av träningsverken i restenav kroppen! Typ vader, lår, axlar, rumpa! Nice.
 
Ett plus i kanten i det här inlägget, fint samspel i känslosam koreografi.

Power

/ Permalink / 0
Jaså god morgon?
 
God i bemärkelsen mango, ond i bemärkelsen träningsvärk. Och jag är sjukt stolt över min insats igår på Actic och ledsen över att mina muskler sviker mig. Power hette passet, 55 min. Styrketräning i grupp med vikter med andra ord, vi hade en sån där pall som man går upp och ner på för kondition, skivstång för styrka och en matta för diverse sit ups och armhävningar. Vi var bara fyra personer på passet men instruktören envisades med att prata i mic på högsta volym. "Det är okej att gå ner på knä i armhävningarna om det blir för tungt!" Fast alla redan var på knä.
 
De andra var medelålders kvinnor och uppåt, såg hyfsat friska och glada ut men de var inte särskilt skrytsamma. "Ja, det är ju trevligt att träna i grupp tycker jag. Det blir ju mycket roligare så!" säger en innan passet till sin kompis. Jag som inte tränat med vikter förut har inte en aning om vad jag ska ta för något när damerna tar för sig, så jag gör som dem. Lägger på 7 kg för uppvärmningen och det kännns helt okej inte sådär väldigt tungt. Lagom. Efter första kvarten känner jag att nej jag kommer inte orka ha de här vikterna kvar hela passet och sänker mig till 5 kg. Sista kvarten sänker jag till 2 kg, darrar som utav helvete, hyperventilerar och försöker ignorera illamåendet.
 
För övriga deltagare var 7 kg bara uppvärmningen... Dansare utklassad av medelålders kvinnor? Nej tror inte det! Jag var förmodligen svagast i klassen förra året, ändring på det! Jag märker till och med i vardagen ibland av min svaghet. Det är dags att kompensera upp min vighet! Jag behöver bygga muskler, det kommer dessutom till pass i dansen med. Tänk vad mycket mer explosiv och kanske coolare steg jag kommer orka att göra.
 
Tillbaka till den här morgonen, jag ska inte styrketräna idag. När jag vaknade strax innan sju av smärta var min arm böjd i 90 grader och så förblev den. Den ville inte bli rak, jag har långsamt och smärtsamt sträckt ut den under morgonen och kan nästan ha den rak nu. Men den drar ihop sig så fort jag inte trycker ut den. Så... God morgon till er andra! Och kom ihåg, vikter är inte att leka med.
 
För övrigt såg vattnet i glaset från igår rätt coolt ut imorse. Det hade blivit massa fina små bubblar i det!
Till top