Highlights 2013

Tankar/känslor / 2013, Highlights, Hänt, Nytt år / Permalink / 1
När jag ser tillbaka på det här året i framtiden så kommer jag minnas 2013 som året då jag:
 
 
 
Kysste en fantastiskt vacker och klok ung kvinna
Fick ett tjugotal limerickar skrivna till mig
Lärde mig vad som händer om man glömmer stänga av lyset på bilen under natten (och konsekvenserna av det)
Misslyckades med att komma över en gammal kärlek
Spontant åkte mellan Vagnhärad, Nyköping, Oxelösund, Norrköping, Stockholm, Kristinehamn och Borlänge på mindre än en vecka
Fick för mig att jag skulle bli världens bästa hacker
Lärde mig grunderna i html
Lyckades lägga upp en egen hemsida på internet(!)
Gav upp med html för det blev för svårt
Fick nyheten att jag ska bli gudmor
Blev uppringd/fick ett medelande av två vänner som inte hört av sig på år och dar
Gjorde den klart häftigaste dansföreställningen jag nånsin medverkat i tillsammans med min projektgrupp URE
Gjorde en dansturné från Kristinehamn till Vagnhärad till Hudiksvall till Norrköping till Molkom och tillbaka till Kristinehamn
Avslutade mitt år i Kristinehamn där jag för första gången fick dansa på heltid
Grät floder och tog längst tid på mig för att säga adjö på skolavslutningen
Gick på en blinddate med en man som visade sig vara en 45-årig chef
Nästan bildade en danskompani med tre klasskompisar
Träffade Mikael och blev kär
Började laga mat med vin
Köpte en kamera och på riktigt tog tag i mitt kameraintresse
Och ett kamerastativ
Åkte på roadtrip
Bilen gick sönder halvvägs
Ingen kunde prata engelska
Vi hade ingenstans att ladda våra telefoner
Det var fredag kväll, allt hade stängt
Vi var i en förort
I Spanien har allt stängt hela helgen...
OCH ingen tillgång till badrum eller air conditioning whatsoever
Var på poolparty
Gick på åtta auditions under våren
Kom på att jag vill bli lärare
Och att jag ska söka till Danshögskolan nästa höst
Flyttade ihop med Mikael väldigt plötsligt
Och flyttade därmed även till Stockholm, en dröm som gick i uppfyllelse!
För att jag kom på att jag skulle hoppa av danshandledarlinjen
Bestämde mig för att "Imorgon vill jag minsann inte gå till skolan! Jag tänker åka till Hola i Norrland. Och hälsa på en skola jag aldrig varit på och jag känner ingen där. Men de har en dans och modelllinje de förstår mig säkert vi är ju trots allt alla sammankopplade i konstnärskapet"
Var där i tre dagar och fick en lektioner i makeup, personlig träning, dans, fotografi, posering, fysisk teater, kontaktimprovisation och partnering
Började blogga
Började jobba på Webhallen
Lärde mig på kort tid väldigt mycket om allt möjligt som Webhallen säljer mestadels elektronik
Vågade äntligen beställa fina kläder, jackor och smycken från en kinesisk webshop (modet i Sverige suger)
Tjänade väldigt mycket pengar på väldigt kort tid med hjälp av tur och mycket övertid
Såg klart alla säsonger av barnserien från Nickelodien "Avatar"
Såg hälften av alla säsosonger av "How I met your mother"
Flyttade tre gånger
Spelade klart hela "Beyond two souls" tillsammans med Mikael på ps3
Skapade ett fantastiskt danssolo till mig själv
Fick erbjudandet att ha en provlektion på Bluehill för att kanske få bli danslärare där (Bluehill är en bra och hyfsat känd dansstudio i Stockholm)
Flyttade på ritkigt RIKTIGT hemifrån (dvs jag flyttade alla mina sista saker ur förrådet hemifrån)
Åt hamburgare i Hamburg
Solade på en strand i Monaco
Fick världens sämsta service på en restaurang i Nice
Badade i Medelhavet mitt i natten
 
 

Motiverande brev nummer två till Danshögskolan

Tankar/känslor / Dans, Danshögskolan, Danslärare, Motivationsbrev / Permalink / 2
Okej. Här kommer mitt andra utkast av brevet till Danshögskolan. Jag har skrivit om det helt från början. Kortat ner det ganska mycket. Skrivit lite mindre om vad som hänt tidigare i mitt liv samt försökt utveckla lite vad jag vill i framtiden och vad jag tror att Danshögskolan kan ge mig. Det är svårt dock, jag vet inte exakt vad jag vill eller hur jag kommer komma dit. Men jag är så ärlig jag kan vara i mitt brev nu. Skulle jag försöka ändra det mer så känns det som att jag kommer förlora personligheteni brevet. Det är fortfarande jag som har skrivit det. Och så vill jag ha det. Tack Quang för tipsen!
 

"Hej!

Jag är en stark människa. Jag har upplevt mycket, känt mycket och har alltid haft behovet av att få uttrycka mig. Jag tänker mycket, vill förstå allt och har mycket självinsikt. Under min uppväxt har jag gått från att dansa balett, streetstilar, spela keyboard, sjunga i kör och skriva dikter till att börja med modern dans, spela teater, skriva i blogg och fotografera. Möjligheterna har inte alltid varit stora i lilla Vagnhärad. Men det har aldrig hindrat mig. När jag var tolv började jag fundera över vad jag skulle gå på gymnasiet och det enda som verkade vara kul var ju de sceniska inriktningarna. Och efter att jag oväntat fick ett danssolo i en musikal som kyrkan satte upp med hjälp av kommunens ungdomar bestämde jag mig för att jag ska jobba med dans!

Jag gick om ettan på gymnasiet på grund av att livet var struligt och jag mådde inget vidare. I tvåan bytte jag till teaterinriktningen för att det var en bättre klass. Jag överraskade mig själv med att jag faktiskt tyckte att det var lättare att spela teater än att dansa. Det var fritt och konstnärligt och jag kunde relatera på ett annat sätt till mig själv och mina upplevelser här i livet. Efter gymansiet dock så gick jag danslinjen på Kristinehamns folkhögskola. Och det kändes som om jag hela mitt liv levt i en bubbla som plötsligt spräcktes. Det var fantastiskt, jag återupptäckte hela glädjen i att dansa, och insåg hur mycket jag tycker om improvisation. Jag lärde om all teknik från grunden och förstod varför och hur allt fungerar.

Jag insåg även att i danspedagogiken finns väldigt mycket av det jag letat efter tidigare. När jag läst om psykologi, självhjälpsmetoder och vägar till lycka. Jag har alltid velat hjälpa människor. Så som andra hjälpt mig. Och så som jag önskar att jag hade blivit hjälpt.

Jag vet fortfarande inte vilken yrkestitel jag kommer ha i framtiden. Men jag har hela mitt liv sett till att jag gått åt rätt riktning. Jag vill vara stolt över vad jag gör, jag vill göra världen lite bättre. Jag vill få människor att må bättre. Jag vill lära mig hur människor fungerar, hur jag fungerar. Jag har ett starkt fokus åt en riktning som jag länge gått mot och jag vet var jag ska. Och jag tror att det här är ett steg på vägen för mig. Jag hoppas att jag får utvecklas mer och lära mig mer om mig själv och andra. Hur vi fungerar och hur jag kan använda dansen som ett redskap för att förmedla, läka, lugna, glädja och bevisa."

 

 

 

En ledig dag!

Tankar/känslor / fotografera, jobb, ledig, lycklig, trött / Permalink / 0
Yey! En ledig dag!
 
Jag är så trött på att jobba. Eller egentligen kanske mest trött på att ha så lite schemalagd tid. Så att jag hela tiden tror att imorgon får jag vara ledig!!! Åh vad jag ska njuta! Och sen blir jag inringd. Igen och igen och igen. Och jag kan inte säga nej. Både av lojalitet, jag vill inte svika Webhallen. Men också för att jag vill visa vad jag går för. Och jag behöver pengarna...
 
Jag var ledig på julafton och juldagen förstås men de var planerade dagar sen långt tidigare. Så det räknades inte. Julen gick förbi mig som i en dimma, jag var genomtrött. Och gnällde rätt mycket vill jag minnas. Över att jag var trött, hungrig och hade ont överallt. Jag och Mikael åkte till Västervik där han är uppvuxen. Och firade med hans bästa och kanske äldsta vän och hans son. Det var egentligen rätt trevligt!
 
Idag dock! Är annorlunda. Jag har en helt oplanerad dag framför mig! Hittills har jag hämtat ett kamerastativ jag köpt för mitt presentkort jag vann i en säljtävling. Jag har fotograferat lite och senare ska jag skriva klart min ansökan till Danshögskolan. Det kommer bli fantastiskt!
 
 
Och ja. Jag fortsätter försöka bli bra på att fotografera och redigera. 
Till top